Strona 5 z 58 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Skoro jesteście tacy mądrzy, to napiszcie mi proszę: jak to zrobić?
    Posłuchaj, jak byłem w serwisie Canona właśnie jakiś człowiek wykłócał się z recepcjonistką używając przedziwnych argumentów. Efekt był przeciwny niż zamierzał. Z negocjacji postawiłbym mu lufę. Albo umiesz negocjować albo nie. Szczególnie trudne są negocjacje ze słabszej pozycji. Nic na to nie poradzę, na każdym kursie negocjacyjnym o tym mówią. I tu jest cała sztuka. Ale jednego jestem pewien - jeszcze nikt niczego nie załatwił agresją. :neutral:

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Posłuchaj, jak byłem w serwisie Canona właśnie jakiś człowiek wykłócał się z recepcjonistką używając przedziwnych argumentów. Efekt był przeciwny niż zamierzał. Z negocjacji postawiłbym mu lufę. Albo umiesz negocjować albo nie. Szczególnie trudne są negocjacje ze słabszej pozycji. Nic na to nie poradzę, na każdym kursie negocjacyjnym o tym mówią. I tu jest cała sztuka. Ale jednego jestem pewien - jeszcze nikt niczego nie załatwił agresją. :neutral:
    W pełni się zgadzam ja niedawno reklamowałem wózek dla dziecka z firmy Quinny. Wózek był na gwarancji ale uszkodzony był z mojej winy a dokładniej mówiąc po prostu go zajechałem. Żeby cokolwiek wskórać dałem załącznik 0,7 na początku i dostaliśmy praktycznie nowy wózek i jeszcze koleś dołożył parasolkę za darmo- no nie powiem na pewno duża zasługa tutaj mojej żonki.
    Mój kumpel jak o tym usłyszał pojechał z takim samym wózkiem i podobną wadą ale z miejsca zagadał że to wadliwy egzemplarz i ogólnie jest do d... .
    No i serwisant mu wymienił lusterko (bardzo użyteczne przy wózku) bo było luźne i podciągnął linkę hamulca.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Dziś usłyszała co następuje:
    - "tak to jest, jak kupuje się gówniany sprzęt". przypominam, że mowa o 20D Co ciekawe mówi o tym pracownik autoryzowanego serwisu Canona;
    - "eurogwarancja nie jest honorowana ani u nas, ani u Niemców". - bardzo ciekawy argument. Czy aby prawdziwy?;
    - "żeby naprawić tę usterkę trzeba skorygować wszystkie pani obiektywy, bo to nie jest wada aparatu. Koszt - 130zł od obiektywu".
    Trzeba pie*nąć skargę na nich bo to ludzkie pojęcie przekracza!
    podpowiedź: kto pierwszy dał Ci pomacać 5D? Może mógłby pomóc. Canon i tak ma to w dupie, bo przecież jak odbiorą autoryzację Żytniej to kto przejmie: "Pan Stefan z Garażu na Sobieskiej"? Ale trzeba walczyć z ch*j*mi!
    Wydaje mi się, że goście mają "syndrom Polaczka" - przyszła kobita do serwisu z 20D i eL-kami, nie wie jak tym robić zdjęcia. Kurna wystarczyłby jej mój G1 itd, itp. Kiedyś często tu na forum słychać było osoby z takimi problemami.
    Jarku sprawdzenie obiektywów (wiem, bo chyba mam jeszcze ten kwit) kosztuje 60 PLN.
    Sprawdzano mi 5 obiektywów, przekrój jakościowy od kita, przez Sigmę do eL-ki. Idź do nich i spróbuj na początek się nie kłócić - może pomóc.
    Swoją drogą (bez żartów) ja bym wziął do nich (sprawdź na PW co)

Czy jest na forum ktoś kto biegle włada angielskim? Trzeba to przetłumaczyć i walnąć na dpreview!
    Ludzie Canona monitorują to forum dzień i noc.
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Czy jest na forum ktoś kto biegle włada angielskim? Trzeba to przetłumaczyć i walnąć na dpreview!
    Ludzie Canona monitorują to forum dzień i noc.
    To ze monitoruja to prawda (no chyba ze zle slyszalem). Sam pomysl jest ciekawy. Tylko nie wiem na ktore forum dpreview to walnac? Chyba na "Canon Talk" po prostu. Ciekawe ile osob z dpreview byloby zainteresowanych tematem. Moznaby to sprzedac jako "posluchajcie jakie jaja sa z serwisem w Polsce. Niestety Polskim uzytkownikow nie jest do smiechu." Ja sie moge podjac tlumaczenia. Mam konto na dpreview. Zastanowmy sie tylko czy rzeczywiscie warto to tam wrzucic i co napiszemy.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Drodzy Panowie, w serwisach (wszelkich) pracują ludzie a nie buraki. Pamiętajcie o tym, a wszystko pójdzie łatwiej. Gwarantuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Zastanowmy sie tylko czy rzeczywiscie warto to tam wrzucic i co napiszemy.
    Skoro Grekom udało się z Winsoftem na Adobe forums (USA) to chyba i nam się uda przynajmniej powiadomić wirtualnie kogoś, że w serwisie pracują ludzie dla których dSLR na $1500 to gówniany sprzęt, itp, itd.

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Drodzy Panowie, w serwisach (wszelkich) pracują ludzie a nie buraki. Pamiętajcie o tym, a wszystko pójdzie łatwiej. Gwarantuję.
    Zgoda, na Żytniej rozmawiałem z kilkoma technikami i tylko jeden był wyjątkowo niemiły, ale to właśnie ten wyjątek potwierdza regułę. Normalny użytkownik tego forum rozpozna L po czerwonym pasku. Technik pomylił 135L z 28-135 IS mimo, że jest technikiem w autoryzowanym serwisie i co ważniejsze patrzył na obiektyw "przez biurko" - maxi 100 cm odległości.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15-11-2005 o 10:26
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Zgoda, na Żytniej rozmawiałem z kilkoma technikami i tylko jeden był wyjątkowo niemiły, ale to właśnie ten wyjątek potwierdza regułę. Normalny użytkownik tego forum rozpozna L po czerwonym pasku. Technik pomylił 135L z 28-135 IS mimo, że jest technikiem w autoryzowanym serwisie i co ważniejsze patrzył na obiektyw "przez biurko" - maxi 100 cm odległości.
    Kurcze.. Dresy na ulicach nauczyły się rozpoznawać dobry sprzęt po czerwonych paskach a fachowcy w serwisie nie.. Naprawdę strach tam coś zostawiać szczególnie, że mają to robić tak wykwalifikowani i obeznani w temacie "fachowcy"...
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

qrde ludzie przerazacie mnie.....
    Jak ostatnio telefonicznie rozmawialem w sprawie hotów w swojej 350D to pan bardzo uprzejmie zaproponował zeby przyslać body a oni expresowo to zmapują, mimo że hoty były przy iso 1600 dlugich czasach....czyli normalka we wszystkich.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.p...114#post100114

Cytat Zamieszczone przez VANT
    qrde ludzie przerazacie mnie.....
    Jak ostatnio telefonicznie rozmawialem w sprawie hotów w swojej 350D to pan bardzo uprzejmie zaproponował zeby przyslać body a oni expresowo to zmapują, mimo że hoty były przy iso 1600 dlugich czasach....czyli normalka we wszystkich.
    Jak pisze Jarek i inni niestety jesteś wyjątkiem!
    Jeśli trzeba to sobie wychowamy serwis.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Ja też wychodzę z założenia, że wszystko musi odbyć się najbardziej kulturalnie jak to jest tylko możliwe.
    eee tam. Ile mozna? Czas na kulture juz byl. Teraz to trzeba tam w pieciu pojechac z pałami! Moze metrowe "argumenty" beda mocniejsze od słodkiego pierdzenia.
    Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    Przede wszystkim nie gadaj z baba z wasami
    to juz kobieta legenda
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 15-11-2005 o 11:25

Strona 5 z 58 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów