Strona 40 z 58 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terrypr Zobacz posta
    Po tygodniu przychodzę po odbiór sprzętu - lampa się unosi, ale krawędź górnej obudowy przy lampie błyskowej jest bardzo mocno zarysowana. Tak jakby ktoś ją metalowym przedmiotem mocno naciskał w kilku miejscach.
    Byłeś w środę po 17? Obsługiwał Cię facet. Mnie obok obsługiwała słynna pani z wąsem :-)

Tym razem napiszę coś, w co sam jeszcze nie wierzę. Napisałem już w wątku o 5D i FF...

Poprawnie skalibrowali mi AF! Trafia praktycznie w punkt. Nie robię zdjęć linijek. Na normalnych zdjęciach czasem widać lekki FF, ale w zasadzie nie przeszkadzający. Pocykam jeszcze i poznam to, co mam. W razie czego leciutko dotuninguję kluczykiem ;-)

No. Już za trzecią kalibracją do tego samego wzorca im się udało. Zuchy normalnie ;-)

Sami se zobaczcie: http://www.pbase.com/mikloign/inbox

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    No. Już za trzecią kalibracją do tego samego wzorca im się udało. Zuchy normalnie ;-)

Sami se zobaczcie: http://www.pbase.com/mikloign/inbox
    w zdj. osk001.jpg ostrośc na dłoń ? :wink:
    DAS APARAT

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukA Zobacz posta
    w zdj. osk001.jpg ostrośc na dłoń ? :wink:
    Daj już spokój. I tak mam na zmianę trzepot przedsionów i wzwód. Powodzenie serwisu kompletnie mnie zaskoczyło. Nie byłem na to przygotowany i nie wiem, co teraz mam ze sobą zrobić ;-)

terrypr
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    No... ale teraz nie robisz zdjęć. Myślę, że nie warto walczyć o rysę na obudowie sprzętu wartego kilkaset złotych.
    Działa? Rób zdjęcia i ciesz się, że masz aparat.

Nie ma alternatywy
    Robię zdjęcia czymś innym. 300D zamierzałem sprzedać i wpadłem na niefortunny pomysł oddania go do serwisu, żeby naprawić taki drobiazg jak lampa...
    Ciekawe co byś powiedział, gdyby samochód oddany do mechanika naprawiony, ale z wybitą lampą...
    Nieważne ile jest wart...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to jest jedyny serwis "na polskim świecie" więc po takiej naprawie, olałbym sprawę Ważne, że działa
    Ciesz się - naprawdę!
    Poczytaj moje przejścia z Żytnią, albo MMM, który dostał zniszczony obiektyw 50 f1.4.

"Serwisanci" nawet nie sprawdzają tego co oddają...
    Serwis Canona na Żytniej to głęboki PRL - "możesz pan pana majstra w dupę pocałować"...

Coś już napisał

Domyślnie Żytnia a naprawa gwarancyjna :(

Witam,
    chciałbym się dowiedzieć jak to jest z naprawami gwarancyjnymi w serwisie na Żytniej. Z informacji na stronie wynika, że naprawiają w ciągu 14 dni. Czy jest na to jakaś ustawa, paragraf itd.? Co jeśli nie zmieszczą się z naprawą w tym terminie? Ponad dwa tygodnie temu wysłałem im słoik do naprawy - dzwoniłem już 4 razy w tym czasie, prosiłem, żeby zdążyli z naprawą do 12.04 (mieli ponad 2tyg.) za każdym razem słyszałem, że nie ma problemu, że technik zaraz się tym zajmie i następnego dnia szkiełko do mnie wyjedzie. I ta sama śpiewka już 3 razy - w ostatnią środę stwierdzili, że na bank dzisiaj będę je miał. Nie mogłem dzisiaj do nich zadzwonić ale byłem pewien, że w końcu obiektyw dotrze. Ale nie dotarł. Nie ukrywam, że bardzo mnie to zirytowało, bo specjalnie ustanowiłem dyżur w domu w celu odebrania szkła od kuriera. No i to że nie mam szkła już ponad 2tyg. też mi podnosi ciśnienie zwłaszcza, że jutro byłoby mi potrzebne...
    Pozdrawiam,
    D.C.

gotrek
    Guest

Domyślnie

Z tego co pamiętam to ustawowo jest tak, że jeżeli w warunkach gwarancji nie jest napisane inaczej to jest to 14 dni roboczych od dnia dostarczenia do serwisu. No chyba, że trzeba czekać na część spoza Polski to serwis może przedłużyć okres naprawy do 21 dni roboczych. Jak widzisz specjalnie podkreślam roboczych, ze względu na to, iż 14 dni roboczych to nie jest dokładnie 2 tygodnie (trzeba odliczyć sobie soboty i niedziele).

Dopiero zaczyna

Domyślnie pomocy 300d i brak zasilania

witam mam 300d i była naprawiana migawka na żytniej po odbiorze aparacik chodził i zrobił około 200 fotek ale, gdy naładowałem baterie która już padała i włożyłem ją zpowrotem aparat stracił życie tz. zachowuje się tak jakby tej baterii niemiał. sprawdzałem z innymi bateriami i również nic czy ktoś wie co to może być?? i co jest nietak?? prosze pomóc

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mogli coś w serwisie pokrzaczyć z wyłącznikami przy klapce baterii. Ja bym tę naprawę reklamował.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pomimo tego iż naprawa niemiała nic wspólnego z z zasilaniem tylko migawką??

Strona 40 z 58 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów