vitez, ja mam prawie co tydzień ślub do września a nie chce pożyczać puszki i poza tym podobno wtedy już dwa tyg nie obowiązują
vitez, ja mam prawie co tydzień ślub do września a nie chce pożyczać puszki i poza tym podobno wtedy już dwa tyg nie obowiązują
To slij znowu na Żytnia. Wybor nalezy do ciebie, ja tylko podsunalem alternatywe.
dzięki za podpowiedz. chyba jeszcze raz na żytnią,bo we wrześniu gwarancja się kończy,a ponoć sklepowa ta dwuletnia to właśnie wysyłka do niemiec?
Wczoraj odebralem aparat i obiektywy z serwisu... dzisiaj znowu odeslalem![]()
Przy mich testach, za pierwszym razem wychodzil podobny FF na wszystkich szklach, oni stwierdzili BFNajlepsze jest to, ze po "kalibracji" na wszystkich szklach wychodzil wiekszy FF niz przed wyslaniem do nich
![]()
Aparat niema juz gwarancji wiec zapracilem nie male jak dla mnie pieniadze
Moje pytanie: czego moge zadac, jesli znowu nic z tym nie zrobia: zdwotu pieniedzy (co mnie nie urzadza, bo chce miec sprawny sprzet), wymiany (), a moze naprawy w innym serwisie np. w Berlinie?
a chcialem oddac do mapowania sprzet w wolniejszej chwili na dwa pixelki widoczne przy dluzszych czasach na ISO 100 i teraz mam zgryz po calej lekturze a majac doswiadczenie wczesniej z serwisem z innego systemu, a praktycznie identyczne jak te tu opisane z BF/FF, tylko ze ja czekalem jakies 3 tyg. na sprzet, to mi sie jakos odechciewa aby potem nie miec nerwa niepotrzebnie bo z tym u mnie da sie spokojnie zyc.
ja mam w piątce od nowości gorący pixel na samym środku widoczny już po niewielkim powiększeniu-pani powiedziała że zrobią w ramach gwarancji a tu nie ma kiedy wysłać,a w ogóle to trochę śmieszne albo ja mam pecha że co puszka to serwis
Ja wyslalem dowja 30D do serwosu bo mi zaczela sie wieszac. Zaobserwowalem to nastepuje to chyba w trakcie zapisu na karte, dodatkowa atrakcja bylo rozsypywanie danych na kartach. W ramach gwarancji wymienili czytnik kart, ale za jakies 500-900 klapniec lustrem znow sie zawiesil a na innej karcie rozsypal fotki. Wyslalem ponownie ale na reklamacje naprawy gwarancyjnej. Tak czy siak mam spierniczone body i tylko zastanawia mnie zaleznosc ze wszystko co mam musi mi sie popsuc mimo pieszczenia sie ze wszystkim jak z jajkiem.
Informacyjnie wymiana czytnika kart kosztuje 340 zlotych poza gwarancja.
...posprawdzali, potestowali nawet z moimi kartami i nie stwierdzieli opisywanej usterki. Wiem napewno ze pstrykali bez szkla, wiec co to za test, skoro body nie bylo nawet "obciazone" pradowo w trakcie AF ?
Wieszalo sie na obudwoch szklach, nawet na starym T 70-300, wiec to nie wina szkiel.
Ciekawy jestem czy sklep w ktorym kupilem, chyba europassat, wysle mi puszke przy nasteonej usterce do serwosu w Niemczech?
Ja wysłałem na Żytnią kamerę (tak dla odmiany :P ). Wcześniej skontaktowałem się z serwisem via mail. Kontakt doskonały. Panowie wyrobili się w 5 dni. Kamerka dobrze zapakowana wróciła z powrotem. Możliwe, że mnie potraktowali inaczej ponieważ oddawałem kamerę na naprawę pogwarancyjną... Myślę, że wówczas traktują klienta inaczej aniżeli z gwarancją - w końcu dostają więcej kasy od szarego Kowalskiego niż od Canona![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Odebrałem właśnie z czyszczenia matrycy 1DmkIII. Zrobili mi na gwarancji, aparat był nowy i tłuste paprochy pochodziły jeszcze od canona.
Ale na liczniku przybyło mi 6000 zdjęć!!!!!!!
Na pewno nie zrobili tego w ciągu pół dnia, do tego akumulator mi mówi, że zrobili 20 klatek.. Sęk w tym, że 6000 zdjęć to czasem roczny przerób wielu osób na tym forum. W ten sposób przy sprzedaży aparatu jego cena wydajnie spada. Jak oni to zrobili?
Spytałbym się ich, ale przecież za odbieranie telefonów im nie płacą..
Jarek