Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Warszawie.
Potrzebny jest ktoś kto ma idealnie wyregulowany AF w 20D/30D/5D z jakimś jasnym obiektywem, który bez żadnych wątpliwości ma 100/100 celnych strzałów.
Czas i miejsce akcji: Żytnia 15, czwartek 27.07, godziny popołudniowe.
Chciałbym aby technicy zrobili zdjęcie swojej tablicy testowej takim zestawem i żeby definitywnie rostrzygnąć czy regulacja do tej tablicy ma w tej chwili jakikolwiek sens. Być może mają jakiś błąd w ustawieniach który można poprawić, ale na dzień dzisiejszy jeśli wyregulują mi ponownie do tej tablicy to dalej będzie źle.
Podczas ostatniej mojej wizyty technik przy mnie zauważył że jest spora rozbieżność między wynikami z tablicy a zdjęciami które robił "z ręki" w serwisie. Na moje pytanie dlaczego tak się dzieje odpowiedział "nie wiem". Na tablicy mój aparat pokazywał FF a na pozostałych zdjęciach zrobionych w serwisie był BF co zresztą było zgodne z moimi obserwacjami. Będę mieć ze sobą fabrycznie nowy 50/1.4, który też chciałbym przed wizytą u nich sprawdzić, żeby wykluczyć jakąś ewentualną jego wadę, ponieważ zostawię u nich ten obiektyw do pomocy przy regulacji aparatu.
Mój sprzęt był już u nich regulowany 7 razy pod rząd i chciałbym wreszcie zakończyć ten horror. Najlepsze jest to że aparat najprawdopodobniej nie wymagał żadnych regulacji a winny był obiektyw, który od poczatku należało wymienić na nowy i to zakończyłoby sprawę. Niestety, panowie technicy zaczęli kręcić aparatem do swojej tablicy, potem obiektywami, ponownie aparatem i w tej chwili wszystko jest rozjechane w różne strony :rolleyes:
Proszę pisać na PW. Z góry dzięki. Postaram się jakoś odwdzięczyć.