Strona 31 z 58 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

kocotgrz
    Guest

Domyślnie

korzystają z okazji zapytam, czy Canon określa ilość napraw gwarancyjnych po wykonaniu których można starać się o wymianę body ?

ewentualnie na jakiej podstawie można o to starać się ?

w chwili obecnej aparat jest 2x w serwisie, pierwszy raz pojechał praktycznie do mapowania matrycy a wrócił uszkodzony, to nie żart,

rozmawiałem z nimi, mieli coś z tym zrobić, ale prespektywa kolejnych napraw jakoś mnie pociesza

Rozmawiałem z serwisem - wymienili matrycę, testują, sprawdzają i w poniedziałek
    ma być wysłany.
    Ostatnio edytowane przez kocotgrz ; 09-06-2006 o 14:22

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Z twoich wypowiedzi wywnioskowalem ze mi nie wierzysz .
    to sie nie zrozumielismy .. czemu mialbym nie wierzyc widac czasy sie zmieniaja a ja od dluzszego czasu z zytnia nie mialem kontaku ale w razie czego (odpukac ;-) ) bede wiedzial co i jak..

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A nie mozna .... i raz bardzo w porzadku.
    EEeeeeeeeeeee taaaaaammmm!

Ja zawsze się wp.... między wódkę, a transformator.

Żałuję, że podjąłem temat.

The end.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

W umowei gwarancyjnej masz ile napraw musi byc przeprowadzonych nieskutecznie, aby starac sie o wymiane aparatu.
    Dwa - wiecej autoryzacji nie rozwiaze problemu - wierzcie mi ;> Technik musi sie nauczyc, a uczy sie na Waszym sprzecie, bo nie da sie inaczej (!). Im wiecej serwisow tym gorsza jakosc wykonywanych uslug i gorsza dostepnosc czesci (pracowalem w serwisie Neca i byl taki sobie serwis autoryzwany z czestochowy ktory kupowal na pniu pewne podzespoly i nikt oprocz nich tego nie posiadal zwykle, wiec klienci i inne serwisy byly zmuszone do przesylania do nich sprzetu, wierzcie mi ze jeden serwis jest lepszy nizli trzy).
    To trudna decyzja jezeli trzeba zamknac autoryzacje serwisowi. Podkreslam ze Zytnia to naprawde dobre miejsce i niech tak pozostanie (wierzie mi ze lepiej dla Was). Petycje nie zmienia niczego, no moze tylko to ze np. pogorszy (sic!) sie szybkosc naprawianego na zytniej srzetu...

Zdrowko i oby jak najmniej usterek.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja trochę z innej beczki, ale jak najbardziej w sprawie kontaktu. Chciałbym się poskarżyć na serwis na Żytniej.
    Po siedmiokrotnej regulacji AF w aparacie i moich obiektywach dalej jest źle. Okazało się że wyniki z ich tablicy testowej mają jakieś przesunięcie względem prawidłowych ustawień więc ostatnia regulacja była wykonywana przez technika "na oko" przez robienie zdjęć różnych miejsc np. kominów za oknem (test na nieskończoność) czy ścian w portierni z napisami (ostrzymy na literkę w środku wyrazu i już widać czy jest FF/BF). Szkoda że nie dałem swojej karty to bym wam pokazał . Niestety po raz kolejny nieskutecznie.

Zostawiłem cały sprzęt i gdzieś za dwa tygodnie odeślą do mnie z powrotem. Jak dalej będzie źle to chyba wybiorę się tam z pistoletem

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    ..Technik musi sie nauczyc, a uczy sie na Waszym sprzecie, bo nie da sie inaczej (!). Im wiecej serwisow tym gorsza jakosc wykonywanych uslug i gorsza dostepnosc czesci
    Taż to absurd. Od nauki to są szkoły, kursy, szkolenia w firmie. Żadna firma na świecie nie może sobie pozwolić na technika "uczącego się na klientach". No może z wyjątkiem tej na Żytniej. Absurdem jest też stwierdzenie, że więcej znaczy gorzej. Teraz jest MONOPOL - konkurujące ze sobą firmy prywatne (autoryzowane) będą lepiej dbały o klienta widząc w tym własny interes. Kropka. Koniec.

Cytat Zamieszczone przez lukep
    (pracowalem w serwisie Neca i byl taki sobie serwis autoryzwany z czestochowy ktory kupowal na pniu pewne podzespoly i nikt oprocz nich tego nie posiadal zwykle, wiec klienci i inne serwisy byly zmuszone do przesylania do nich sprzetu, wierzcie mi ze jeden serwis jest lepszy nizli trzy).
    ...
    No właśnie - patrz wyżej. Przymus korzystania z jednego punktu nic dobrego nie wróży.

Janusz

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

BTW, wydaje mi się że Żytnia odsyłając sprzęt pakuje go w ... śmieci! Odebrałem obiektyw zapakowany w torebkę a pozostała objętość pudełka wypełniona była konfetti po jakiś zadrukowanych dokumentach z niszczarki

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    BTW, wydaje mi się że Żytnia odsyłając sprzęt pakuje go w ... śmieci! Odebrałem obiektyw zapakowany w torebkę a pozostała objętość pudełka wypełniona była konfetti po jakiś zadrukowanych dokumentach z niszczarki
    Podejrzewam, że to sposób na zabezpiczenie zawartości paczki, sam tak robie działa rewelacyjnie

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Thumbs up Serwis w Germani

Witam,
    czytam wszystkie te watki i wrociły wspomnienia z moich wizyt na Zytniej :-( rece opadają .....po wielu mc. trafilem na forum Canona w Niemczech i dostalem namiary na firmę w Monachium -Gima po prostu bajka.Tak sie skladalo ze bylem w okolicach i odwiedzilem zaklad.Po kilku minutach wiedzialem ze jestem we wlasciwym miejscu i mam do czynienia z prawdziwymi fachowcami.Wrocilem do Polski zapakowalem caly sprzęt w paczkę i wysłalem po trzech tyg. otrzymałem to czego oczekiwałem
    Polecam gorąco

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Odebrałem obiektyw zapakowany w torebkę a pozostała objętość pudełka wypełniona była konfetti po jakiś zadrukowanych dokumentach z niszczarki
    Standart. Materialy z niszczarki sa tania alternatywa dla kuleczek steropianowych, plastikowych czipsow, lub woreczkow z zaspawanym powietrzem.

Wracajac do tematu: mam "fehlerny" 70-300 IS USM (patrzac na nr. seryjny). Ma ktos doswiadczenie ile trwa naprawa? Rozmowa z Servisem Canona czeka mnie jutro

Strona 31 z 58 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów