Strona 27 z 58 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jeśli mnie stać to i Levisa mógłbym kupić. A kupić coś można, bo jest właśnie prywatne. Spróbuj kupić Armię lub Policję
    Jeżeli nie jest na sprzedaż to nie mógłbyś. Słyszałeś o rzeczach nie do kupienia? Nie myl kupowania z przejęciem.
    Ponadto znaczenie słów 'publiczny' i 'prywatny' akurat nie są tak wąskie jak byś sobie tego życzył.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 27-11-2005 o 13:11

cra3y
    Guest

Domyślnie

hej,

ja troszke z innego systemu bo 4/3 ale walki tez mialem ale z serwisem oly czechy (tam jest wszystko wysylane)
    mialem pieeeknego babola na matrycy (dead pixel), ktory ciagnal pionowo w dol cala linie (na czerwono)
    aparat za pierwszym razem wrocil bez zagladniecia, za drugim razem wymienili matryce (na gorsza - swiecila hotami na iso 100 przy 1/4s) i gratisowo dostalem BF

pofatygowalem sie do olympus CZ i olympus JP listownie, cos drgnelo, bo otrzymalem tel z oly polska z prosba o przyslanie aparatu
    dostalem nowa matryce, wolna od hotow przy 1/30s iso 400, AF wyregulowany z przeprosinami ze strony CZ a osobno ze strony JP

innymi slowy trzeba ruszyc gore, raz a dobrze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja na serwis na Żytniej nie narzekam. Jak już wspomniałem w porównaniu do serwisu Nikona to szczyt cierpliwości i szybkości. W ubiegłym tygodniu wysłałem paczkę z aparatem, dzisiaj odebrałem naprawiony.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ja też nie narzekam ))))), ale dziś sprawdziłęm aparat któy wrócił po kalibracji AF i wymiany matówki, matówkę wymienili, a FF 30 mm jak był tak jest - w dodatku aparat u nich leżał 2 tygodnie zanim wzięli się za niego. Ja nie jestem na ich wściekły, po prostu ręce mi opadły i mam dosyć. Czas oczekiwania na zwrot aparatu bolał mnie coraz bardziej z każdym dniem.

Mam prośbę czy jest ktoś z forumowiczów canonierów z Puław albo ewentualnie Lublina - chciałbym spróbować moją 50. A może ktoś też ma 50 i ja mógłbym ją podpiąć aby sprawdzić czy obiektyw nie jest problemem.

antosik9525
    Guest

Arrow gwarancja Canon PL

Canon PL jest importerem a nie dystrybutorem - więc nie musi serwisować sprzętu zakupionego poza PL
    Importer nie musi prowadzić serwisu sprzetu, ale musi taki serwis zagwarantować(czyt. podpisać umowę z najtańszym serwisem celem redukcji zbednych kosztów)
    Importer sam ustala warunki gwarancji.(czyt. bedzie tylko rok gwarancji bo warunki użytkowania aparatu w polsce sa trodniejsze niż u naszych sasiadów)
    To że to robi to niedawno podpisana umowa z Canonem UE która mówi że gwarancja jest skracana do czasu obowiązującego w danym obszarze sprzedaży.

ps. personalnie nie mam nic wspólnego z serwisem na żytniej z którego na szczęście kożystac nie musiałem.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

odgrzeje watek

obalamy mity?
    bylem dzis na zytniej na czyszczeniu matrycy, szybko i tanio (za free), brak pani z wasami ;-) milo i sympatycznie ..az myslalem ze do innego serwisu trafilem niz ten tutaj opisywany ;-)... jestem zadowolony ! i mam czysta matryce

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    odgrzeje watek

obalamy mity?
    bylem dzis na zytniej na czyszczeniu matrycy, szybko i tanio (za free), brak pani z wasami ;-) milo i sympatycznie ..az myslalem ze do innego serwisu trafilem niz ten tutaj opisywany ;-)... jestem zadowolony ! i mam czysta matryce
    Polowiczne obalenie mitow - jak ja bylem to znana-nam-pani byla ale ja na szczescie na nia nie trafilem (katem ucha slyszalem jej "rewelacje" opowiadane klientom, w stylu podobnym do opisanego tutaj i do takiego ktory juz wczesniej poznalem).
    Pani ktora mnie obslugiwala byla mila a jak sie luzem zagadalo to jeszcze milsza.

Przy okazji: wymiana matowek (np w 20D ze standardowej na niestandardowa), czyszczenie obszaru matowki - za darmo, niezaleznie czy sprzet na gwarancji czy nie (jak moj).

Btw wybiera sie ktos w poniedzialek ok 14:00 ? Bede wtedy sprzet odbieral.

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miałem podobną sytuację jak Vitez i mogę tylko potwierdzić.
    Innymi słowy zależy na kogo się trafi.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przy okazji: wymiana matowek (np w 20D ze standardowej na niestandardowa), czyszczenie obszaru matowki - za darmo, niezaleznie czy sprzet na gwarancji czy nie (jak moj).
    Wymieniają matówki na niestandardowe? Czyli na jakie?
    A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Wiecie co powiem wam że było by to BARDZO DZIWNE Gdyby nas nie czytano w "okolicach" tego serwisu. I kwestia tego czy ktoś będzie się zastanawiał nad strategiami obsługi .

Strona 27 z 58 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów