Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: 580ex - fotojoker - dziwne

Domyślnie

Tez jestem juz w posiadaniu 580EX II, szedlem na koncert po drodze wszedlem do FJ i okazalo sie ze nie mosze zamawiac z netu bo juz maja promocje ze 1300, wiec kupilem lampeczke i zestaw baterii. Gwarancja M&J, instrukcja PL bezobrazkowa, i tak nie miesci sie w pudelku, ale dostalem jeszcze oryginalna ENG.
    pudelko z dziura

Domyślnie

Witam po długiej przerwie. Ja też wczoraj zakupiłem 508-tkę w FJ i dostałem tą beznadziejną instrukcję w języku polskim, w j. angielskim nie dostałem ale możliwe, że ją wyrzucili (wyżej ktoś o tym wspominał). Dzisiaj pójdę do FJ i zapytam czy mają po angielsku. Napisałem też do Canona Polska w sprawie instrukcji. Zobaczymy jaki będzie efekt. Będzie dobrze jak odpiszą :-)
    Pozdrawiam
    40D + C 24-105/4 L IS + C 100-400/4.5-5.6 L + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Domyślnie

Angielską instrukcję już mam - byłem w FJ i po prostu zapomnieli jej włożyć do pudełka. Co do polskiej dostałem odpowiedz o takiej treści:

"Witam,

Instrukcja do tego modelu lampy kosztuj 80zł i niestety nie posiadamy jej w
    tej chwili na magazynie. Czas oczekiwania to około 1 miesiąca.

*PROMOCJA - KARTA SD/1GB KINGSTON - 50zł

Pozdrawiam
    Dorota Parzuchowska

C.S.I Foto i Video
    ul. Żytnia 15
    01-014 Warszawa
    022 862 41 38
    www.e-csi.pl "
    40D + C 24-105/4 L IS + C 100-400/4.5-5.6 L + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hatik Zobacz posta
    Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback.
    Ja kupiłem aparat u pana Fototaniej na giełdzie w Stodole. Dostałem tylko gwarancję (z wypisanym ręcznie modelem aparatu, datą zakupu i ceną), bez paragonu. Zeskanowałem, wysłałem do Canona i dostałem cashback, więc raczej nie powinieneś mieć problemy jeżeli masz paragon (wydaje mi się, że traktują to i tak jako potwierdzenie zakupu).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Polska instrukcja jest oczywiście tylko tekstowa, a karta gwarancyjna z firmy M&J. Gwarancja jest roczna, a ponoć jeśli w ciągu pół roku od zakupu pojawi się usterka, to Fotojoker zapewnia dodatkowy rok gwarancji (czyli wychodzi 1+1).
    Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
    Link do informacji

Zastanawia mnie też dlaczego gwarancja realizowana jest przez firmę M&J a nie Canon Polska czy coś w tym rodzaju. Czy to znaczy, że jak coś się popsuje to będę musiał wysłać lampę do firmy której nie znam?

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo

Cytat Zamieszczone przez misiak42 Zobacz posta
    Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
    Coś Ci się pomyliło. Gwarancji na towar producent udziela dobrowolnie. Dwa lata trwa rękojmia.
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo
    każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
    Ja kupiłem lampę w Foto Jokerze, a AB Foto jest dystrybutorem.
    Gdy do nich zadzwoniłem z pretensjami, że instrukcja, którą dostałem to śmieć, bez problemu pan przyjął moje dane do wysyłki i instrukcja przyszła.

Nie pytał gdzie kupiłem itd., z tego wnioskuję, że wyślą każdemu.
    Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna Awatar Hatik
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gratuluję djcargo zdobycia instrukcji!
    Wkrótce zadzwonię do dystrybutora, bo też powinienem otrzymać porządną instrukcję do lampy.
    350D | 17-40 L | 18-55 | 50 1.8 II | Tamron 55-200 | Helios M42 | BG-E3 | 580 EX II | A80 | hama Defender 200

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Gratuluję djcargo zdobycia instrukcji!
    Wkrótce zadzwonię do dystrybutora, bo też powinienem otrzymać porządną instrukcję do lampy.
    Nie ma czego Po prostu dostałem to co mi się należało
    A swoją drogą, nawet jeśli dali jakieś ksero instrukcji, bez rysunków, to chociaż mogli dodać oznaczenia przycisków, bo z tekstu np. "naciśnij ... a pojawi się ..." niewiele wynika
    Ale to już moje osobiste zdanie na podejście do klienta :\ Ciekawe co by było jakby samoloty z takimi instrukcjami sprzedawali
    Regulamin pkt 8.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów