Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Nie wiem co o tym sądzić...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IS był wyłączony na statywie.
    Zdjęcie 3 i 4 były specjalnie przekadrowne, aby sprawdzić AF. Toć to jest kurka wodna USM i szkło za 3000 zł a nie jakiś kit z ISem na sprężynkach.

Po kiego mi to szkło jak nie wyrabia się w superoświetleniowych warunkach z AF? Jak będę pstrykał reporterkę to się strzela raz po raz.

Mój tamron wyrabiał się lepiej

Nie ma co już gadać. Będę wymieniał (pewnie cały system za jakiś czas, bo canon to loteria).

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Nie pamietam gdzie to czytalem, byc moze tutaj na CB.info - przy foceniu ze statywu wylaczajcie IS'a - zyro glupieje i zamiast pomagac - wprowadza drgania...
    MLU to tez dobry temat - ostatnio bawilem sie w focenie w nocy rozgwiedzonego nieba podczas powrotu z dluzszej trasy Nie mam jeszcze statywu, wiec komorka za podstawke i jazda z 10s opoznieniem wyzwoleniem migawki
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Nie pamietam gdzie to czytalem, byc moze tutaj na CB.info - przy foceniu ze statywu wylaczajcie IS'a - zyro glupieje i zamiast pomagac - wprowadza drgania...
    MLU to tez dobry temat - ostatnio bawilem sie w focenie w nocy rozgwiedzonego nieba podczas powrotu z dluzszej trasy Nie mam jeszcze statywu, wiec komorka za podstawke i jazda z 10s opoznieniem wyzwoleniem migawki
    Przyznam ze troche jestem zdziwiony takim zachowaniem IS-a.
    Jesli ruchu nie ma (na statywie) to chyba ustrojstwo IS powinno byc "przezroczyste" i nic nie robic?
    Jesli wprowadza jakis blad to znaczy ze gdy jest ruch i IS dziala to ten blad tez jest?
    Dziwny ten IS. A zastanawialem sie nad zmiana mojej 70-200 bez IS-a na wersje z IS-em.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tu? Proszę zdjęcie wykonane wcześniej. Piękne słońce, idealne warunki, zdjęcia z ręki. Nie ma exifa, bo zwiał przy konwersji na tifa, czas 1/800 sek.
    Canon 17-55IS f2.8
    http://fotografia-studyjna.pl/banery...anon35_f28.jpg
    i to samo ujęcie z Tamrona
    http://fotografia-studyjna.pl/banery...mron35_f28.jpg

Ostrzyłem na żółtego vana...
    Odezwę się w nowym tygodniu, mam nadzieję, że drugi egzemplarz będzie lepszy.

PS
    Wrzucam 35 mm, bo to nie jest skrajna wartość porównywanych szkieł. A 2.8, bo wtedy widać co warty jest obiektyw.
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 09-04-2008 o 21:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przyglądam się tym nieostrym zdjęciom. Mi to na 99% wygląda na poruszenie. Nietrafienie z focusem skutkowałoby, że któryś plan byłby ostrzejszy a tu wszystko równo rozmazane.
    Skoro to zdjęcia seryjne to wygląda mi to na jakieś drgania wywolane klapaniem lustra. Może akurat FPS-y wstrzeliwują się w rezonans statywu?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Przyglądam się tym nieostrym zdjęciom. Mi to na 99% wygląda na poruszenie. Nietrafienie z focusem skutkowałoby, że któryś plan byłby ostrzejszy a tu wszystko równo rozmazane.
    W przypadku AF jest jeszcze odrobina "za" nieskończonością.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów