Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: 70-200 f4 IS vs 70-200 f2.8

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie 70-200 2.8 vs 70-200 4 IS ???

troche was skatuje ale wpadło mi kilka euro extra i tak sie zastanawiam ktory bardziej warto bo cena dokładnie ta sama (ok 1050 euro ale może starguje jeszcze troche)

za f 1/4 IS mniejszy i ma stabilizacje, za f 1/2,8 swiatło

ja mam to szczescie iż nie dałem sie jeszcze żadnej babie upolowac i zaciągnać przed ołtarz wiec moge sie bezkarnie troche powłóczyc po swiecie i porobic fotki róznym zjawiskom w czasem pieknych okolicznosciach przyrody (to odnosnie zapotrzebowania)

kupiłem ostatnio 17-40 L i jestem naprawde z niego zadowolony ale przydałoby sie cos dłuższego i jak to zwykle w takich sytuacjach bywa... osiołkowi w żłoby dano

tak więc by moj bol istnienia nie gnebił tylko mojej skromnej osoby to postanowiłem was troche podręczyc pewnie juz przerabianym watkiem

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Trza było ankiete zrobić
    głosowałbym za 2.8 choć i tak go nie kupie, bo mam na myśli 135/2.0

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Mam 70-200/4 bez IS, ale gdybym miał te 2tys.więcej to brałym chyba ten ze światłem 2.8, w sumie na jedno wychodzi, prędkości w F/4 z IS będziesz miał porównywalne z tym F/2.8 bez IS. W F/2.8 dochodzi lepsza głębia.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    prędkości w F/4 z IS będziesz miał porównywalne z tym F/2.8 bez IS.
    Czy rzeczywiście różnica tylko jednego kroku?
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Coś już napisał

Domyślnie

To jeszcze porównaj wagę - jest nie bez znaczenia

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Miałem wersje 4,0 ( bez IS ) a teraz mam 2,8 ( też bez IS ) . Moje spostrzeżenia śa nastepujące :

W w całym przediale ogniskowych pod względem ostrośc lepszy 2,8 za wyjątkiem 200mm tutaj wersja 4,0 nie daje mu szans ( zresztą przy tej ogniskowej 4,0 małoktóremu obiektywowi daje szanse )

Pod swiatło bez apaelacynie 2,8

Kolry też 2,8 ale tutaj róznica jest niwielka

Problem który masz na myśli to problem wyboru pomiędzy światłem a ISem - jak czesz focić coś w ruchu przy nie za dobrym świetle to bierz 2,8 - IS w takich przypadkach ci nie pomoże . Jeżeli szukasz czegoś poręcznego nie wymagającego statywu dobrego w podrózy to podejrzewam że wersja z IS bedzie ci lepiej odpowiadała ale tak jak pisałem na początku zalezy co chcesz focić .

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ja miałem zarowno F/4 jak i F/2.8 oba sprzedałem bo?? F/4 ze wzgledu na jasnosc F/4 w takim szkiełko to za duzo choc z jakosci optycznej byłem bardzo zadowolony, jakis czas temu kupiłem 70-200F/2.8 ktore tez sprzedałem tutaj głownie ze wzgledu na wage choc to nie był głowny problem, z jakosci optycznej byłem bardziej zadowolony niz z wersji F/4, szkiełko przy F/2.8 dawało naprawde bardzo przyjemna jakosc moje stałe szkła(a mam dobre ) nie były duzo lepsze po przymknieciu do F/2.8. Głownym powodem było uzywanie zakresu 135mm a od tego jest 135/2. Jesli masz $$$ na F/2.8 to bez zastanowienia wybrałbym własnie ta wersje, ficzery typu IS nie sa dla mnie magnesem a płacic za niego 2k to nie w moim stylu bo tak naprawde to zwykłe F/4 dajace taka sama jakosc(chyba??) ktore dalej pozostaje ciemnym F/4 tyle ze z IS-em. Canon w tym przedziale ogniskowej ma naprawde mega dobra oferte, kazdy znajdzie cos dla siebie.

Pzdr.

Zablokowany

Domyślnie

BTW - a co sądzicie o 70-200/4 vs 80-200 2,8?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ciągle pytanie brzmi czy potrzebujesz IS, czy światła 2.8
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    ciągle pytanie brzmi czy potrzebujesz IS, czy światła 2.8
    najlepiej jedno i drugie ale to oznacza dodatkowe 600 euro do wydania...qrcze podoba mi sie ten IS w F1/4 oraz to ze jest mniejszy i lżejszy tylko czy to nie jest zbedny bajer...

a tak z innej beczki a moze zamiast takiego obiektywu na razie lepiej kupic sobie lampe 580 i gripa...?

na razie posiadam 30D 17-40 L i jakis stary kit z Eos 50 28-85 ktorym od biedy też da sie robic fotki

Edit:
    to pytanie co do alternatywnego zakupu lapy to powaznie pytam, nie chce robic kolejnego posta ale tak mi przyszło do głowy ze moze zamiast długiego obiektywu kupic lampe i grip
    brak mi troche doswiadczenia w przydatnosci konkretnych elementów zestawów(pewnie padnie pytanie co robie... różnie i w tym rzecz, choc żadnych ślubów itp) i niestety brak mi w tej chwili(pewnie nie tylko mi) kasy na to by wywalic naraz z 3 tys euro i miec swiety spokoj z tego typu problemami...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 22-12-2006 o 19:40

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów