Zobacz wyniki ankiety: Czy kupilibyście miesięcznik, ok. 40-50 str zawierający zdjęcia, 4-5 zł?

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Gazeta foto - małe badanie rynku

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ale onanizatorzy sprzetowi to powazna grupa i ona lubi wiedziec co kto czym robi
    No i co najwazniejsze: jak
    ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ta.. do kazdego numeru powinno sie dodawac plakaty z wypasionymi obiektywami, a co kwartal kawalek aparatu do samodzielnego montazu

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

O... wlasnie Widze ze dobrze kombinujesz
    ...

Domyślnie heh ...

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    warunki w jakich zdjecie powstalo chyba widac i samemu mozna ocenic jaka byla pogoda itp nie rozumiem po co podawac parametry naswietlenia zdjecia? jesli ktos lubi parametry techniczne to niech kupi sobie foto kurier - zdjecia nalezy ogladac i podziwiac, a nie roztrzasac czas migawki i przyslone... idiotyzm jak na moj gust. byles kiedys na jakiejs wystawie? widziales podawane parametry i dante techniczne zdjecia? (...)
    To w takim razie rozmawiamy o gazecie foto czy o albumie foto? Nie wiem, czy wiesz, ale to jest różnica ...
    A na wystawach bywam, a jak , nawet dosyć regularnie
    Pozdr,
    T.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ta.. (...) a co kwartal kawalek aparatu do samodzielnego montazu
    ... tak, i po roku będzie już każdy miał komplet śrubek do klapki od akumulatorka :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    (...)
    I rodzaj papieru hehehe.
    I później powstawałby dywagacje: "mmmm, Newton gorszy od Avedona, bo ten drugi to na Agfie robi..."
    Hmm, chyba nie zrozumiałeś - ale nie szkodzi, podpowiem.
    Miałem na myśli papier, na którym będzie drukowana ta "gazeta foto".
    Pisząc o jakości wydruku, również miałem na myśli tą "gazetę foto" ... to tak już na przyszłość ...

PS" W sumie to mogłem w jednym poscie wrzucić ..., ale ok, nastepnym razem ... "

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Tak w kwestii formalnej. Miesięcznik nie jest gazetą. Gazeta to jest coś co się ukazuje codziennie, miesięcznik jest czasopismem Niby nic, a jednak nie to samo.
    marekbp
    350D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbp
    Tak w kwestii formalnej. Miesięcznik nie jest gazetą. Gazeta to jest coś co się ukazuje codziennie, miesięcznik jest czasopismem Niby nic, a jednak nie to samo.
    Zgadza się! Dlatego używając tego zwrotu wrzuciłem go w "", poza tym sam topic został tak zatytułowany (ale do podwójnego "" już nie będę przecież wrzucał ... :-D )

Dopiero zaczyna Awatar Lenin
    Miasto
    Warszawa

Lightbulb

Kupiłbym.
    Tylko czy za 4-5 złotych uda się wydrukować fotografie na porządnym papierze (kredowy to się chyba nazywa), bez reklam zajmujących 45% powierzchni?

Czy ta "gazetka" miałaby być również odpowiedzią na temat "Legitymacja fotoreporterska"?
    EOS 300D + różne dziwne rzeczy

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z polskiej prasy o fotografii (nie o fotografowaniu) ani w BF, Pozytywie czy Fotografii nei spotkałem się nigdzie z podpisami "czym było zrobione zdjęcie".
    Nie ma takich opisów także w prasie zagranicznej (chociażby w B&WPhotography które często przeglądam. Jest tam tylko napisa jak duża jest odbitka i na jakim rodzaju papieru - baryt, czy plastik.).

Widziałem takie podpisy w jakiś konkursach w Foto, czy Foto-Kurierze...
    Ale śmieszyło mnie to.
    Z prostej przyczyny. Bo jest to nic nie mówiąca informacja.... i dokadnie nic nie zmieniajca. Bo to, że zdjęcie jest wykonane canonem a nie sinarem wcale go nie dyskwalifikuje.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów