ja bym z chęcią kupił pismo zawierające zdjęcia z opisem autora, jak je uzyskał i z całą historią jego zrobienia. Tylko bez 40 stron reklam i 10 stron zdjęć ...
TAK
NIE
ja bym z chęcią kupił pismo zawierające zdjęcia z opisem autora, jak je uzyskał i z całą historią jego zrobienia. Tylko bez 40 stron reklam i 10 stron zdjęć ...
no wiec tak, pierwszy numer bym kupil ale tu jest chyba kwestja kto kupi drugi i trzeci i nastepne :-).... 4-5zl to moze byc bardzo dobra albo bardzo zla cene wszystko zalezy od tresci [zdjec]... to jak czy kupil bys aparta foto 2mpix za 49zl i tu grad pytan co do jakosci...
Ja bym chętnie kupił pismo, gdzie byłyby wysokiej klasy zdjęcia i wywiady z ich atorami. Na zasadzie, że na przykład mamy pejzażystę, jest parę jego fotografi i wywiad o tym jak on pracuje, co jest dla niego najważniejsze w fotografii itp itd.
Kiedyś "Twój Magazyn Fotograficzny" robił coś takiego... ale tych wywiadów było jeden, a reszta to jakieś głupoty sprzętowe.
Generalnie pisma, w których nie ma opisów sprzętu popieram.
A Pozytyw lubię... ale przeglądać w Empiku bo za drogi.![]()
Ja bym chetnie kupował pismo w którym byłyby zdjęcia z ciekawych wypraw w różne części świata podparte jakimś opowiadankiem z podróży. Coś w rodzaju krótkiego przewodnika/poradnika. Nie ma takiego pisemka na rynku z wyjątkiem opisów wypraw w pismach motocyklowych.
pzdr
g
foty w pyzytywie w znacznej wiekszosci sa swietne - a co kto uwaza za artyzm to juz kwestia postrzegania i wrazliwosci na cos wiecej niz zasady kompozycji
napewno nie chcial bym ogladac fot z wystaw kotow, czy tez koncertow - te zdjecia nie posiadaja w sobie niczego.. podobnie jak portrety z glebia ostrosci na pol mimilietra i bokehem jak z 135/2L ...
swietne zdjecia wydaje yours gallery .. do tego w duuuzych formatach.. mysle ze jedynie cos takiego mialo by jakis sens.. bo gazet z dennymi fotkami w formacie znaczka pocztowego, badz opisami sprzetu jest cala masa.. po co kolejne?
Czacha: generalnie Ciebie popieram w 100% poza jedną kwestią...
Mianowicie koncertów. Jakby to były naprawdę dobre fotografię (conajmniej poziomu Sławomira Jankowskiego z Poznania) to widzę sens.
Sądze, że powinno takie pismo mieć strony formatu A4 i większość strony powinna zajmować fotografia.![]()
"National Geographic" za 4-5 PLN ? czemu nie? ;-)Zamieszczone przez Voytas
Janusz
Ja tez. I jak bedzie o cyfrowej fotografii to zeby autorzy nie zapominali ze soft do cyfrowek jest nie tylko na windowsa...Zamieszczone przez Kubaman
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh