Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Szkło z dużą rozpiętością ogniskowych do 450D?

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

jezeli uwazasz ze nie chce ci sie nosic torby to moze plecaczek hybryda? sam posiadam i bardzo sobie chwale Lowepro Slingshot 200AW, miescza sie w nim wszystkie moje akcesoria i statyw mozna w dwie szelki wpiac (mam sherpe 550R), przezyl wypad w gory, na rower (ma druga kontrszelke zeby plecak sie nie zsywal) i kilka imprez (robil za stabilizacje na "solidarni z bialorusia")

majac ten plecaczek (nowa do wziecia za ok 200-250), spokojnie mozesz wziasc kit'a z IS i 55-250 z IS.

jezeli zestaw bylby tylko taki jak wspomnialem to moglbys rozwazyc tez wersje 100 ktora jest mniejsza i tansza a na pewno zapewnia ten sam komfort uzytkowania
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

typowe myślenie... jaki miałes wcześniej aparat?---kompakt?
    przerabiałem to samo...i myslałem tak...- kupie sobie jeden obiektyw jakiś uniwersalny, miał być C 28-135, nie będę musiał go wymieniać, jak nie będe otwierał puszki to mi się nie zakurzy w środku, wydam około 1600 pln można przeboleć. Potem zacząłem czytać to forum i kupiłem tampona 28-75 bo miał lepsze swiatło. Potem znowu się rozczytałem i na próbę kupiłem sobie kita za 100pln. cholera znowu mnie podkusiło i zacząłem czytać W maju kupuję C 10-22 i zaczynam zbierać na 70-200 2,8 o kilku ksiązkach nie wspomnę
    He he jaki z tego wniosek??? skasuję chyba linka to tej strony bo zbankrutuje
    A tak na serio zdjęcia robi fotograf a obraz na matrycę przenosi obiektyw i w te dwie istotne zeczy warto zainwestować, w 90% zakup następnych obiektywów to tylko kwestia czasu więc może lepiej nie kupować czegoś uniwersalnego tylko się zastanowić jakie zdjęcia robisz najczęściej (przegląd fotek) i taki zakres kupić na początek?
    40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakon Zobacz posta
    Potem zacząłem czytać to forum i kupiłem tampona 28-75 bo miał lepsze swiatło. Potem znowu się rozczytałem i na próbę kupiłem sobie kita za 100pln. cholera znowu mnie podkusiło i zacząłem czytać W maju kupuję C 10-22 i zaczynam zbierać na 70-200 2,8 o kilku ksiązkach nie wspomnę
    He he jaki z tego wniosek??? skasuję chyba linka to tej strony bo zbankrutuje
    Canon powinien "odpalac" dla Canon-board.info jakis % swoich dochodow. Jak sie duzo czyta to sie i duzo wydaje :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Panowie, ja proponuję nie rozgniatać kolegi tylko dlatego, że napisał, że woli jeden uniwersalny obiektyw. Jak sam napisał - zna ich ograniczenia, ale mają jedną zaletę - są wygodne I z tego co napisał wynika, że nie kupuje lustrzanki ot tak sobie, ale zna ograniczenia kompaktów (ISO).

Koledze radzę obok kupna uniwersalnego obiektywu zakup kochanego przez połowę forum i opluwanego przez drugą połowę Canona 50/1.8 Za tą cenę - niech się inne obiektywy schowają

I osobiście nie radzę 450D... Albo 30D jak ktoś już napisał, albo dołożyć troszeczkę i wziąć 40D, bo Canon oddaje teraz ponad 500 zł do niego i cena jest naprawdę atrakcyjna.

P.S. A może: http://www.canon.pl/produkt/kategori...USM,p,406.html
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

7k pln za obiektyw ktory optycznie jest co najwyzej sredni? Litosci

http://www.optyczne.pl/88.4-Test_obi...E6_obrazu.html
    Imo najlepszy wybor

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

Czemu sredni? EF 35-350mm f/3.5-5.6L USM - a ten bylby lepszy ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

radekraw : osobiście polecam Tobie obiektyw z możliwie szerokim kątem z którego będziesz częściej korzystał niż z długiego końca. Dwa w jednym w przypadku obiektywu jest rozwiązaniem połowicznym (tzw spacerowe superzoomy). Sądzę, że najrozsądniejszym wyjściem jest C 17-85 mm. Jesli dojdziesz do wniosku, że te szkiełko w górnym zakresie jest za krótkie, to dokupisz sobie tele. Nie pożałujesz na jakości zdjęć a będzie to także świadczyć, że rozwijasz się fotograficznie ! Pamietaj też, że nic "na hurra" - powoli, ale do przodu !!! A ciężarem torby się nie przejmuj - dodatkowe tele będzie ważyć tyle, że nie odczujesz tego na ramieniu !!! Pozdr. for all.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 14-04-2008 o 20:27

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów