Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Wątek: Firmware 1.0.8 do 40D

Domyślnie

ja mam wgrany ale szczerze mówiąc zmian nie widzę, z tego co pisali to kosmetyka jakiś poprawki gramatyczne w innych językach, różnic w działaniu IS nie widzę, albo jeszcze nie zauważyłem. Soft działa 100 % nie wiesza aparatu, zainstalował sie bezproblemowo, co do kolorów na wyświetlaczu to ja jak dotychczas różnicy nie zauważyłem.

Domyślnie

wgrałem, różnicy jakoś nie widzę, widocznie zbyt mała aby rzucała sie w oczy ...........ale hiszpański OK
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Czy użytkownicy zestawu 40D + 580exII moga mi powiedzieć, czy po wgraniu nowego softu działa im wspomaganie af z lampy błyskowej? Bo sprawdzalem lampe na innym body i hula, natomiast po podłączeniu do mojej czterdzieski nie chce. Prosze o szybką odpowiedź. pzdr
    pucha i grucha

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    ja mam wgrany ale szczerze mówiąc zmian nie widzę.
    Wydaje mi się że u mnie IS wyłącza się szybciej po puszczeniu migawki. Zawsze deczko dłużej baterie pochodzą ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Czy użytkownicy zestawu 40D + 580exII moga mi powiedzieć, czy po wgraniu nowego softu działa im wspomaganie af z lampy błyskowej? Bo sprawdzalem lampe na innym body i hula, natomiast po podłączeniu do mojej czterdzieski nie chce. Prosze o szybką odpowiedź. pzdr
    po pierwsze - jaki masz ustawiony tryb AF?
    bo w 'servo' wspomaganie nie działa (to chyba oczywiste, bo niby jak miałoby działać? świecić ciągle )

a po wtóre- czy jesteś pewien, że nie poprzestawiałeś C.Fn ?
    w 40D wspomaganie z zewnetrznej lampy powinno działać, gdy wartość C.Fn III-5 wynosi 0 lub 2. Ustawienie tej funkcji na 1 wyłącza wspomaganie af.

do tego jeszcze C.Fn-08 w lampie musi być wyzerowany, ale jest to ustawienie domyślne i skoro z innym aparatem wspomaganie działa, to nie tędy droga...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

U mnie działa wspomaganie AF przy 580exII wraz z nowym softem. Sprawdź ustawienia zgodnie z uwagami gwozdzt'a.

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    po pierwsze - jaki masz ustawiony tryb AF?
    Tryb AF mam na one shot

a po wtóre- czy jesteś pewien, że nie poprzestawiałeś C.Fn ?
    w 40D wspomaganie z zewnetrznej lampy powinno działać, gdy wartość C.Fn III-5 wynosi 0 lub 2. Ustawienie tej funkcji na 1 wyłącza wspomaganie af.?
    wartość C.fn III-5 wynosi u mnie 0

do tego jeszcze C.Fn-08 w lampie musi być wyzerowany, ale jest to ustawienie domyślne i skoro z innym aparatem wspomaganie działa, to nie tędy droga...

Jest wyzerowany i dalej nic. Sprawdzalem już tą drogą, którą poleciłeś kilka razy i dalej nie hula.

Najlepsze jest to, że wszystkie inne ustawienia lampy z poziomu body działają natomiast wspomaganie af nie. tak jakby lampa nie reagowała na tą funkcję kiedy jest podłączona do 40D . Natomiast z 5D koleżanki śmiga bez błędów.

Aparat był niedawno w serwisie, gdzie była wymieniona migawka po (UWAGA!) 400 zdjęciach....Dodatkowo panowie serwisanci wgrali nowy firmware i stąd moje podejrzenia, że po tym zabiegu mogło się coś przestawić.

Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie, bo nie uśmiecha mi się wysyłać znowu sprzętu...
    pucha i grucha

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Najlepsze jest to, że wszystkie inne ustawienia lampy z poziomu body działają natomiast wspomaganie af nie. tak jakby lampa nie reagowała na tą funkcję kiedy jest podłączona do 40D . Natomiast z 5D koleżanki śmiga bez błędów.

Aparat był niedawno w serwisie, gdzie była wymieniona migawka po (UWAGA!) 400 zdjęciach....Dodatkowo panowie serwisanci wgrali nowy firmware i stąd moje podejrzenia, że po tym zabiegu mogło się coś przestawić.

Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie, bo nie uśmiecha mi się wysyłać znowu sprzętu...
    Może się wygłupię, ale jakieś ustawienia na samej lampie?

Z drugiej strony martwi mnie jednak uwaga o migawce i 400 klapnięciach. Jak coś to ja bym radził reklamować i niech wymieniają na nówkę i koniec. Pisałem swego czasu o dostawie 450D gdzie róg dostawy był walnięty i ta puszka się wysypała na dzień dobry.

Trzymam kciuki.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tigerstyle Zobacz posta
    Może się wygłupię, ale jakieś ustawienia na samej lampie?

To żaden wygłup w ten sposób też już próbowałem. Najlepsze jest to, że lampa działa z każdym innym body poprawnie, tylko nie z moim 40D

A co do migawki to została wymieniona,oczywiście w ramach gwarancji więc nie widze powodu,żeby reklamować sprzęt. Owsze moje wk...zdenerwowanie siegnęło zenitu gdy po niespełna kilku dniach padła migawka no ale tak się zdarza czasami i tego przewidzieć nie można...
    pucha i grucha

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

ja zauważyłem że moja 580 EX II czasami traci kontakt z body(40D)
    porównałem styki w 580 EX II i 430 EX to w 430 bolce kontaktowe wystają więcej
    Myślę że to może być przyczyną problemów. Dociśnij ją bez zaciskania dźwignią mocującą i sprawdź

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów