Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: Firmware 1.0.8 do 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mam wrażenie, że z nowym softem zdjęcia wyświetlają się na LCD wyraźnie wolniej. Wolniejsze jest też ich usuwanie. Ciekawe czy ktoś to potwierdzi (karta Extreme III). Jak dla mnie żadna różnica, bo i tak wykonuję obie operacje najczęściej w kompie.
    Nie zauwazylem roznicy (karta Extreme III, 30MB/s).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pebe79 Zobacz posta
    Jak było tak jest. Nie postarali się

Dlaczego w podglądzie wyświetlany jest obraz z tak dużą kompresją?
    Wg mnie to tez przyczynia się do takiego nieostrego podglądu.
    Jesli chodzi o podglad RAWow to wyswietlany jest zaszyty w nich JPG, ktory ma mniejsza rozdzielczosc.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 09-04-2008 o 13:22 Powód: Automerged Doublepost
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Jesli chodzi o podglad RAWow to wyswietlany jest zaszyty w nich JPG, ktory ma mniejsza rozdzielczosc.
    Trudno ... trzeba czekać na kolejną wersję firmware. Choć wątpie w to, aby im się udało, nie starają się zbytnio
    Najlepiej przy przeglądaniu zdjęć na LCD powiekszyc na max i pomniejszyć trzy razy. Jakoś najlepiej (czyt. najostrzej) to wygląda - przynajmniej w mojej czarnulce
    Ostatnio edytowane przez pebe79 ; 09-04-2008 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost
    ---
    8)

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Najlepiej przy przeglądaniu zdjęć na LCD powiekszyc na max i pomniejszyć trzy razy. Jakoś najlepiej (czyt. najostrzej) to wygląda - przynajmniej w mojej czarnulce
    Rzeczywiście
    trzecie pomniejszenie od największego jest najlepsze (od początku 12 )
    od początku 10 i 8 też niezłe

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trudno ... trzeba czekać na kolejną wersję firmware. Choć wątpie w to, aby im się udało, nie starają się zbytnio
    W 40D podgląd na maksymalnym powiększeniu jest większy do 100%! Było o tym na dpreview.com Dlatego wygląda na nieostry, bo to interpolowany obraz.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/page9.asp
    "Play magnification
    The EOS 40D has dedicated magnify buttons and provides fifteen steps of magnification, the final step appears to go beyond the detail of the cached image and can look pixelated."

U mnie jest różnica po instalce 1.0.8 na wyświetlaczu. Musiałem przywrócić jasność LCD na standardowy poziom 4. Wcześniej był na 3, bo wyświetlał niby prawidłowo zdjęcia, które były niedoświetlone. Teraz jest lepiej.

Uprawnienia umieszczania postów