nie chce nic mowic ale podczas focenie w cieniu mam dziwny zafarb fioletu na lcd ... moze pomoze![]()
nie chce nic mowic ale podczas focenie w cieniu mam dziwny zafarb fioletu na lcd ... moze pomoze![]()
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
Zainstalowałem i żadnej różnicy nie widzę...
Pospacerowałem z godzinkę na słoneczku z moją 40d, popełniłem kilkadziesiąt zdjęć i nie widzę żadnych różnic, wszystko po staremu czyli OK. A IS nadal potrafi nadal wydawać różne dziwne dźwięki...
Też mam ... mój 40D zaczął pyszne cappuccino robić.
Żart oczywiście.
Rozgryzłem ten tekst o IS - chodzi o to że przy podpinaniu szkła z IS do body mógł się IS sam włączać, bez ruszania spustu i nowy firmware miał to podobno naprawić.
No... teraz nie sprawdzę (raczej coś takiego bym zauważył gdyby mi się zdarzyło) a nie chce mi się majtać wersjami firmware w tą i z powrotem.
Mam wrażenie, że z nowym softem zdjęcia wyświetlają się na LCD wyraźnie wolniej. Wolniejsze jest też ich usuwanie. Ciekawe czy ktoś to potwierdzi (karta Extreme III). Jak dla mnie żadna różnica, bo i tak wykonuję obie operacje najczęściej w kompie.
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 09-04-2008 o 13:22 Powód: Automerged Doublepost
.
Trudno ... trzeba czekać na kolejną wersję firmware. Choć wątpie w to, aby im się udało, nie starają się zbytnio
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Najlepiej przy przeglądaniu zdjęć na LCD powiekszyc na max i pomniejszyć trzy razy. Jakoś najlepiej (czyt. najostrzej) to wygląda - przynajmniej w mojej czarnulce![]()
Ostatnio edytowane przez pebe79 ; 09-04-2008 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost
---
8)