40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
jak tam nowy soft po dłuższym czasie używania ? ;-) jakieś nowe wnioski odnosnie zmian w podglądzie na LCD ?:-?
To samo wszystko z mojego punktu widzenia.
Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-
Witam!
Soft wgrałem, ale czy pomogło to LCD? Hm..wydaje mi się że soft nie zwiększy ilości pikseli, jedynie może polepszyć odwzorowanie kolorów lub naświetlenia zdjęcia...A tak szczerze to LCD mi nie przeszkadza, aby określi cz czy zdjęcie jest ostre wystarczy je przyblizyć z 3-4 razy klikając na + nie trzeba na maksa...
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
W instrukcji wgrywania tego firmware'u jest napisane:
The equipment required is as follows.
(2) CF card (64MB or more, 2GB or less)
Ja mam kartę 4GB i nie jestem teraz pewien, czy wgrywanie z jej użyciem jest bezpieczne ? Czy ktoś z Was wgrywał firmware z użyciem karty większej niż 2GB i mu się to udało ?
wgrywalem na 12gb i smigalo![]()
Ja wgrywałem dokładnie na 4gb i wszystko działa![]()
Wgrywałem z 4GB i jest OK.
Co do różnic po wgraniu nowego firmware'u, to jakoś specjalnie nie widzę pozytywnej różnicy.
No tak, ale jeśli nie posiadam szkieł z IS, to co mam zauważyć, hiszpańskiego też nie używam - jak miałem zauważyć poprawki w tym języku.
Co do poprawy na wyświetlaczu - chyba wolniej otwiera pliki
Przeglądając zdjęcia na aparacie mam nieodparte wrażenie, że zanim się "wyraźnie" wyświetli, przez dłuższy czas jest "zamazane" i dopiero po chwili go widać.
To co jeszcze zauważyłem po wgraniu 1.0.8, to zatrzymanie lustra / migawki (?) na dłużej - efekt już opisywany przez forumowiczów w innym wątku.
http://canon-board.info/showthread.php?t=33333
Ale to może zbieżność
Generalnie aparat działa.
Przy okazji mam pytanie.
Przy jakimś opisie aktualizacji firmware dla 400d było napisane, że należy odczepić obiektyw od body.Czytając ten wątek nikt nie wspomina o tym. Czy ma to znaczenie? Sam zbyt późno się zorientowałem i wgrałem z obiektywem - na razie działa...
Regulamin pkt 8.