Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Tamron 17-50 - przysłona.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Tamron 17-50 - przysłona.

Hmm, dzisiaj wraz z 40D nabyłem nówkę sztukę wspomnianego w temacie 17-50/2.8. Po powrocie do domu zrobiłem nią kilka pierwszych zdjęć i zauważyłem, że przysłona działa jakoś nierówno - zdjęcia są nierówno doświetlone, a czasem zdjęcie z większą wartością przysłony było jaśniejsze niż identyczny kadr z tymi samymi parametrami ekspozycji, tylko na większej dziurze. Spojrzałem więc przez przednią soczewkę, a tam... hm... listki przysłony latają sobie po całym obiektywie i przelatują po nim niczym małe blaszki. Co z tym zrobić? Podobno nie ma serwisu tamrona w polsce, tak? Przed zakupem nie miałem czasu zrobić zdjęć testowych, więc chapsnąłem tylko pudełko z obiektywem i poszedłem, rozwalona przysłona wyszła po podłączeniu go do body już w domu.
    EN57D DIGITAL.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    (...) Podobno nie ma serwisu tamrona w polsce, tak? Przed zakupem nie miałem czasu zrobić zdjęć testowych, więc chapsnąłem tylko pudełko z obiektywem i poszedłem, rozwalona przysłona wyszła po podłączeniu go do body już w domu.
    Jaki serwis? Chcesz oddawać do naprawy świeży sprzęt z wadą fabryczną ? Lecisz do sklepu i wymieniasz na nowy, rękojmia przysługuje ci jak psu buda.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów