Witam,
Poszukuje tutoriala, gdzie mozna sie czegos dowiedziec o kolorowaniu niektorych czesci zdjecia b/w.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Piotrek
Witam,
Poszukuje tutoriala, gdzie mozna sie czegos dowiedziec o kolorowaniu niektorych czesci zdjecia b/w.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Piotrek
Moze i kicz, ale nigdy tego nie robilem i chcialem zobaczyc jak bedzie wygladac. A akurat mam odpowiednie zdjecie przynajmniej moim zdaniem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A moze jest jakis tutorial do photoshopa. Chcialem sie juz skupic na nauce jednego programu ? Jedyne co znalazlem to adjustment layer -> hue/saturation. Jednak tam jest za maly wybor kolorow. Moj jest siwy i chyba chcialbym tylko jeden kawalek zmienic a nie wszystkie siwe czesci zdjecia
Ostatnio edytowane przez Piotrekp ; 07-04-2008 o 21:31 Powód: Automerged Doublepost
A na szybko można zrobić tym: http://www.indii.org/software/tint.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
uzyj dowolnego narzedzia do zaznaczania np lasso i w hue/saturation i krec wszytkimi trzema suwakami zaznaczajac wczesniej opcje koloruj![]()
Would?
zaznaczasz to co chcesz i kopiujesz na nowa wartstwe, ta pod spodem dajesz na b/w i tyle kolorowa zostaje
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D
zaznacz lassem najpierw fragment obrazka a dopiero pozniej adjustment layer -> hue/saturation.
Would?
i jeszcze jakby mozna bylo wycieniowac na krancach
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzieki, zaraz poczytam.
Co do lassa to wzialem to normalne. Zreszta teraz probowalem magnetyczne i efekt podobny.
Poprobuje jeszcze troche. Jak bede mial jeszcze jakies pytanie to sie odezwe.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Piotrekp ; 07-04-2008 o 22:24 Powód: Automerged Doublepost