Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: ceny w Austrii

Mieszany widok

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie ceny w Austrii

Niedługo się wybieram do Austrii i jeśli ceny były by znacząco niższe to może bym się na coś skusił. Kupował ktoś coś i może mi powiedzieć o cenach?

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

witam. Mieszkam w Wiedniu. Polecam stronke www.geizhals.at Jak masz jakies pytania to wal smialo. Pozdrawiam.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Chyba jednak nic nie przywiozę. Większość rzeczy to jednak ceny 200-300 zł drożej. No chyba że znasz może jakieś sklepy we Wiedniu lub gdzieś w okolicach Salzburga gdzie naprawdę warto zajrzeć.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Austria to srednio 3-7% więcej do zapłacenia niż w naszym kraju więc nie radze się nastawiać na tanie zakupy

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A pamiętam jak jeszcze kilka dobrych lat temu w Austrii ceny były takie same jak u nas a nawet często trochę niższe.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tomek, kilka lat temu to u nas były chore ceny. Pamiętam, z początku 2000 r, że cena lustrzanki z kitem w Görlitz kształtowała się na poziomie 40-50% ceny wrocławskiej :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Zgadza sie. Zakupow foto to w Austrii sie nie oplaca robic. W niemczech jest taniej ale jak maja sie ceny do polskich nie orientuje sie wogole. Sam raczej kupowalem na lokalnym forum. Jest taka dosc spoko maszynka webowa wyszukujaca ceny sprzetu w Niemczech jakby ktos chcial z ciekwaosci porownac ceny. http://www.guenstiger.de
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Coś już napisał

Domyślnie

A przy okazji w kontekscie austrii i nadchodzacego euro chcialbym sie spytac czy moze wiecie jak ksztaltuja sie ceny w szwajcarii ?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

W Szwajcarii prawie wszystko jest drogo. Pamiętam jak kiedyś miałem trochę czasu i przeszyłem się jednym z miasteczek i ceny były strasznie wysokie jeśli chodzi o elektronikę.

RoSt
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Też mieszkam w Austrii i mogę jedynie potwierdzić to j.w. Nie mam natomiast pojęcia, jak to się ma do cen na Ebayu, czy Allegro.Warto by też sprawdzać ceny w takiej Autogiełdzie czy austriackim Bazarze.Widzę, że zainteresowaniem cieszą się już jedynie aparaty cyfrowe, a ja ostatnio kupiłem Eosa 500 + EF 38-76, z nowymi Duracelami 123 za 30 Euro. Gdybym nie miał sumienia zszedłbym pewnie do 20, ale kasztan sam z takiej ceny wystartował więc cóż mogłem zrobić... Sprzęt b.mało używany, bo nawet nie porysowany, obiektyw jak nowy, sprawny w podstawowych funkcjach, choć nie obejrzałem żadnego zdjęcia z tego aparatu - jeszcze nie wywołałem filmu.Sprawa całkiem świerza!
    Piszę o tym dlatego, że wydaje mnie się, że ludzie "panicznie" uciekają a analogami, nawet jeśli część z tego można użyć i do cyfrowych. I jeśli ktoś potrzebuje, może kupić COŚ ZA BEZCEN.(a może takie ceny są już od dawna? Ja na swój trafiłem przypadkowo i uznałem to za prezent - nie zakup!)
    Mam T50 z osprzętem i Prakticę BCA z róznymi tele i to jeszcze jakiś czas mi wystarczy, choć używam tego bardziej z sentymentu niż konieczniości.
    To mój pierwszy post na tym Forum i nie przejrzałem go jeszcze dokładnie - może już coś na ten temat było.
    Pozdrawiam wszystkich.

Uprawnienia umieszczania postów