Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: 40D vs. 5D - szybkostrzelnosc - sport.

Widok wątkowy

Domyślnie

A ja się nie zgodze co do przydatności fps-ów...
    Powiem na przykładzie koszykówki (równie dobrze moze być siatkówka, hokej, piłka reczna itd) Strzelając serię ma sie większe prawdobieństwo trafienia "idealnego". Co mam na myśli? Zawodnik biegnie z piłka i zaczyna jakąś tam akcję... strzelajac seria otrzymamy powiedzmy 6-8 klatek z tej samej akcji w 40D a w 5D pewnie 3-5 (w zalezności od długości akcji) i teraz na tych klatkach a to piłka będzie poza kadrem a to ktoś mu twarz ręką zasłoni, a to mrugnie oczami lub zrobi jakąś durna minę. Tyle ze w przypadku 40D będzie więcej zdjęć do wyboru tego jednego niż ma to miejsce w 5D. I własnie na tym polega róznica! Wiadomo że pozostałe klatki poleca do kosza, tyle ze tak samo poleca z 5D jak i z 40D.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    tak jak ktos powiedzial - lekka orientacja w dziedzinie sportu, ktora sie fotografuje pozwala wiedziec mniej-wiecej kiedy nacisnac spust migawki.
    .
    nie zgodzę się z tym co opisałem powyzej... nawet znajac doskonale dyscypline nie jesteś w stanie przewidzieć WSZYSTKICH sytuacji które moga spowodowac że nie będziesz miał zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    jest jednak jedno ograniczenie w 5d. czas synchro z lampami. jest dluzszy niz w 40d. to jest jedyna wada. i jedyny w sumie powod (oprocz pieniazkow), ze u mnie w torbie lezy 40stka a nie 5d.
    przydatna jedynie w przypadku sportów nazwijmy to "extremalnych" (Bo w normalnej reporterce z zawodów owa synchronizacja zwyczajnie nie ma znaczenia gdyż nie rozstawisz lamp.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 07-04-2008 o 15:58 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów