Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: 40D vs. 5D - szybkostrzelnosc - sport.

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

I znów zaczyna się narzekanie na 5d To body ma przerąbane

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    To body ma przerąbane
    Po prostu jest za długo w sprzedaży ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    3 klaty na sekundę to jest jedno wielkie NIC jeśli fotorgafujesz szybki ruch.
    Prosty przykład: kropla wody spada - robię ją z bliska - i kupa - okazuje się
    że bardzo ciężko jest trafić przy 3 klatkach na sekundę....
    przykład nie najlepszy, bo tego się nie robi zdjęciami seryjnymi. Nie narzekajmy na aparaty, wiele można zrobić tym, co się ma. Więcej niż się sądzi :wink:
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    I znów zaczyna się narzekanie na 5d To body ma przerąbane
    nie, to body jest po prostu wolne :-)

gdyby było szybsze to bym nie narzekał. tylko poszedł i kupił.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

nie, to body jest po prostu wolne :-)

gdyby było szybsze to bym nie narzekał. tylko poszedł i kupił.
    I będziesz tak jeszcze narzekał przez 4 strony?
    Ziew.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    .. i tak żadna lampa studyjna nie naładuje się w czasie 1/3s więc o swoich fps'ach w aparacie możesz od razu zapomnieć.
    ależ są takie lampy, może w naszych studiach niezbyt rozpowszechnione, ale są.
    Są sposoby, by "zwykłe" studyjne lampy szybko ładowały. Po prostu najsilniejsza dobra lampa na minimum mocy.

michal - 3 fps to słabo, z tym nie polemizujemy, ale przykład kropel był kiepski, to się robi pojedyńczym strzałem. Nawet gdy się ma 1D MK3.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ależ są takie lampy, może w naszych studiach niezbyt rozpowszechnione, ale są.
    Są sposoby, by "zwykłe" studyjne lampy szybko ładowały. Po prostu najsilniejsza dobra lampa na minimum mocy.

michal - 3 fps to słabo, z tym nie polemizujemy, ale przykład kropel był kiepski, to się robi pojedyńczym strzałem. Nawet gdy się ma 1D MK3.
    Z tą kroplą to akurat przypadek szczególny, więc ok, może nie pasuje tutaj.
    Mniejsza z tym.

Ale obrona 3 klatek na sekundę "bo przecież lampy się nie naładują" - tak jak wcześniej pisał MMM to według mnie jakaś paranoja.
    Po co w 1D mark III 10 klatek ? Przecież lampy się nie naładują, a ludzie na weselu długo tańczą, więc zawsze coś można ustrzelić ;-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale obrona 3 klatek na sekundę "bo przecież lampy się nie naładują" - tak jak wcześniej pisał MMM to według mnie jakaś paranoja.
    Po co w 1D mark III 10 klatek ? Przecież lampy się nie naładują, a ludzie na weselu długo tańczą, więc zawsze coś można ustrzelić ;-)
    Już ci to wyjaśniłem, pisałeś o kropli wody i w tym kontekście mówiłem o lampach studyjnych używanych do robienia takich zdjęć. No chyba że ktoś kupuje reporterski aparat jakim jest 1D mark III do focenia kropelek, wtedy pozostaje tylko współczuć.

P.S
    "paranoja" to występowanie urojeń więc nie wiem o Ci chodzi :-)

Uprawnienia umieszczania postów