Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 146

Wątek: 40D vs. 5D - szybkostrzelnosc - sport.

Uzależniony

Domyślnie

Jak to nie ma? Jest d300 i d700

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    no i AF słabszy niż w 40D (podobno).
    Nie powiedzialbym. W 5D AF w rzeczywistosci czesto moze dzialac lepiej, bo w centrum nie jest tylko jeden punkt AF. W 40D jak nie trafisz punktem to koniec, a w 5D dookola glownego sa jeszcze punkty niewidoczne, przez co al servo dziala lepiej w poblizu centrum.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a mnie wkurza to że 5D jest wolny, tylko 3 klaty na sekundę. Do reporterki za mało, no i AF słabszy niż w 40D (podobno).
    Mam zamiar niedługo coś kupić i mam 2 opcje: albo 40D albo 1D mk III, czy to nie chore że pomiędzy tymi dwoma nie ma czegoś szybkiego ?
    Nie przesadzajmy...rzadko się zdarza, że te 3/s nie wystarcza... 40D to żle też nie jest, a w dostępności nie ma co narzekać, dobra cena.
    Optuję za wstrzymaniem się o ile jest taka możliwość. Ciąglę myślę że 7D będzie tym czego oczekujesz (wróżę oczywiście z kronunga )
    C-F-K - forever

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie przesadzajmy...rzadko się zdarza, że te 3/s nie wystarcza... 40D to żle też nie jest, a w dostępności nie ma co narzekać, dobra cena.(....)
    Wiesz - z mojego doświadczenia to wynika, że te 3 to nigdy nie wystarcza. Chyba że ja mam pecha :wink::smile:, bo zawsze mi coś ucieknie pomiędzy klatkami.

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Jak to nie ma? Jest d300 i d700
    Tijaa..... szczególnie ten D700 - dostępnośc jest zbliżona do 7D .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-07-2008 o 01:01
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

a mnie wkurza to że 5D jest wolny, tylko 3 klaty na sekundę. Do reporterki za mało, no i AF słabszy niż w 40D (podobno).
    Mam zamiar niedługo coś kupić i mam 2 opcje: albo 40D albo 1D mk III, czy to nie chore że pomiędzy tymi dwoma nie ma czegoś szybkiego ?
    A wy to byście chcieli, żeby każdy model istniał w wersji taniocha, reporterka, studio i ful wypas. 5D niegdy nie był celowany w reporterkę. To miałbyć tani fullfrejm dla ludzi, którzy wiedzą, że potrzebują FF a nie mają tak wysokich wymagań, żeby celować w Dsa. Linia reporterska u Canona to od dawna jest 1D. Ewentualnie xxD, jak komuś wystarczą "zabawki". :-)

Co do AF - świat idzie do przodu. Czasem ciężko konkurować sprzętom sprzed 3 lat z tymi sprzed paru miesięcy. Tym bardziej, że 5D jest "budżetowym FF" a 40D jest raczej "elytą" cropowców Canona.
    Ostatnio edytowane przez hrabia_vader ; 11-07-2008 o 14:25
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    A wy to byście chcieli, żeby każdy model istniał w wersji taniocha, reporterka, studio i ful wypas. 5D niegdy nie był celowany w reporterkę. To miałbyć tani fullfrejm dla ludzi, którzy wiedzą, że potrzebują FF a nie mają tak wysokich wymagań, żeby celować w Dsa. Linia reporterska u Canona to od dawna jest 1D. Ewentualnie xxD, jak komuś wystarczą "zabawki". :-)

Co do AF - świat idzie do przodu. Czasem ciężko konkurować sprzętom sprzed 3 lat z tymi sprzed paru miesięcy. Tym bardziej, że 5D jest "budżetowym FF" a 40D jest raczej "elytą" cropowców Canona.
    z tym af-em to chyba nie do konca tak ja w eosie 3 mam lepszy af niz w 5d a dzieli je chyba z 10 lat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    z tym af-em to chyba nie do konca tak ja w eosie 3 mam lepszy af niz w 5d a dzieli je chyba z 10 lat
    Za nieboszczki komuny to wszystko było lepsiejsze. ;-)

Sądzę, że to wszystko było wliczone w minimalizację kosztów. Aby jak najwięcej zarobić odbijając sobie spore koszty produkcji matrycy FF. Nikt tak do końca nie wie co powoduje Canonem, że AF w niektórych jego cyfrowych puszkach kuleje. Prawdę mówiąc to przez całą moją drogę canoniera nie odczułem specjalnie różnicy w działaniu autofocusa. Zawsze jego poziom był dla mnie zadowalający.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie przesadzajmy...rzadko się zdarza, że te 3/s nie wystarcza... 40D to żle też nie jest, a w dostępności nie ma co narzekać, dobra cena.
    Optuję za wstrzymaniem się o ile jest taka możliwość. Ciąglę myślę że 7D będzie tym czego oczekujesz (wróżę oczywiście z kronunga )
    3 klaty na sekundę to jest jedno wielkie NIC jeśli fotorgafujesz szybki ruch.
    Prosty przykład: kropla wody spada - robię ją z bliska - i kupa - okazuje się
    że bardzo ciężko jest trafić przy 3 klatkach na sekundę.
    Do tego dochodzą zdjęcia ludzi w tańcu, tam też przydaje się więcej. - jeśli mowa o reportażu ślubno-weselnym.
    Jeśli miałbym nie kupować 5D z jakiegoś powodu, to właśnie z tego, że jest wolny. Do reportażu to jest za mało...
    Marzy mi się 1D mark III ale pewnie na marzeniach się skończy.
    Myślę że kupię jednak 40D, co o tym sądzicie ? Takie dwie 40-tki to chyba niexły pomysł na początek - głownie do reportażu.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Myślę że kupię jednak 40D, co o tym sądzicie ? Takie dwie 40-tki to chyba niexły pomysł na początek - głownie do reportażu.
    Bardzo dobry!
    Do niedawna zawodowcy, których znam trzaskali 20D - 40D jest dużo lepsze, a Marek (jak zmienił gumkę) jest tha best.
    To powiedziawszy teraz raczej polowałbym na używkę 40D a nie nówkę. Patrząc nawet na tym boardzie w dziale sprzedam widać, że ludzie wariują...

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

3 klaty na sekundę to jest jedno wielkie NIC jeśli fotorgafujesz szybki ruch.
    Prosty przykład: kropla wody spada - robię ją z bliska - i kupa - okazuje się
    że bardzo ciężko jest trafić przy 3 klatkach na sekundę.
    Ciekawa teoria - że do sfotografowania kropli wody trzeba mieć 1D MKIII
    Bez przesady, jak miałem wiele lat temu G2 to spokojnie taką kroplę trafiałem. Widocznie brakuje Ci wprawy, doświadczenia a nie sprzętu.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów