Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: 40D vs. 5D - szybkostrzelnosc - sport.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    nie dalej jak 3 tygodnie temu taki zbiorowy robilem czesto robie tez malym dzieciom zdjecia, robie slubne i przyrodnicze - i dalej twierdze, ze dla mnie nie jest wazna ilosc fps
    dla ciebie jest i masz 40d - inne potrzeby/priorytety - inne body
    Zabrałem głos w tym wątku tylko dlatego, że uważam, że ilość klatek nie powinna być ograniczeniem w profesjonalnej puszce, niezależnie od tego czy się tego potrzebuje czy nie.
    Są sytuacje w których nie da się uprzedzić, krzyknąć, prosić "o mrugnięcie bo zaraz wyleci ptaszek". Dlatego zawsze mam włączony tryb seryjny (poza pejzażem ofkoz). Jeśli chodzi o dzieciaki - moja ma teraz 1,5 roku i potrafi być naprawdę szybka. Natomiast walenie na pałę serią nie wymaga komentarza, szkoda czasu... :-/

Do pełnej klatki na pewno kiedyś dojdę, póki co - stara piątka nie odpowiada mi z wielu powodów, choć zdaje sobie w pełni sprawę jak dużą przewagę mają foty z FF...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Zabrałem głos w tym wątku tylko dlatego, że uważam, że ilość klatek nie powinna być ograniczeniem w profesjonalnej puszce, niezależnie od tego czy się tego potrzebuje czy nie.
    Są sytuacje w których nie da się uprzedzić, krzyknąć, prosić "o mrugnięcie bo zaraz wyleci ptaszek". Dlatego zawsze mam włączony tryb seryjny (poza pejzażem ofkoz). Jeśli chodzi o dzieciaki - moja ma teraz 1,5 roku i potrafi być naprawdę szybka. Natomiast walenie na pałę serią nie wymaga komentarza, szkoda czasu... :-/

Do pełnej klatki na pewno kiedyś dojdę, póki co - stara piątka nie odpowiada mi z wielu powodów, choć zdaje sobie w pełni sprawę jak dużą przewagę mają foty z FF...
    kwestia tego do czego przeznaczona jest puszka - 5d nie bylo kierowane do reporterow sportowych lecz fotografow studyjnych i slubnych wiec trudno mowic o ograniczeniu... tak samo trudno mowic o ograniczeniu w przypadku sredniego formatu cyfrowego jesli ma 1 - 1,5 kl/sek
    tutaj sa inne priorytety

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    kwestia tego do czego przeznaczona jest puszka - 5d nie bylo kierowane do reporterow sportowych lecz fotografow studyjnych i slubnych wiec trudno mowic o ograniczeniu... tak samo trudno mowic o ograniczeniu w przypadku sredniego formatu cyfrowego jesli ma 1 - 1,5 kl/sek
    tutaj sa inne priorytety
    No tak, bo do ślubów to i wyświetlacz tak naprawdę nie jest potrzebny. A do chrztów też wystarczy nawet 0,6 kl./sek, bo mam tak genialny refleks, że złapię każdą kropelkę wody święconej, a w międzyczasie jeszcze kichnę, podrapię się pod pachą i zdążę przeżegnać. Sorry, nie dogadamy się ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    No tak, bo do ślubów to i wyświetlacz tak naprawdę nie jest potrzebny. A do chrztów też wystarczy nawet 0,6 kl./sek, bo mam tak genialny refleks, że złapię każdą kropelkę wody święconej, a w międzyczasie jeszcze kichnę, podrapię się pod pachą i zdążę przeżegnać. Sorry, nie dogadamy się ;-)
    z tego co widze to na pewno sie nie dogadamy
    EOT

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

To nie lepiej kupić kamerę Video HD? Tam nie ma problemów z ilością klatek? A tak... Wiem... Nie ten temat, nie to forum...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uprawnienia umieszczania postów