Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: G7 / Wyłamana zaślepka od obiektywu

Ramzius
    Guest

Domyślnie G7 / Wyłamana zaślepka od obiektywu

Tak też wyłamała się dolna część zaślepki chroniącej obiektyw w aparacie Canon G7. Co prawda obiektyw składa się i wychodzi bez najmniejszego problemu, a aparat trzymany jest w pokrowcu ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć czy coś z tym zrobić czy nie.

Ewentualnie czy naprawa tego byłaby kosztowna? - Nie biorę pod uwagę serwisu na Żytniej.

A oto i fotka przedstawiająca zaistniałą sytuację.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli jest to tylko wyłamanie plastiku to najprawdopodobniej wprawny szpec od sprzętu foto poradzi sobie z naprawą (jesli posiadasz wszystkie elementy). Gdybyś napisał skąd jesteś, łatwiej byłoby Ci wskazać takiego specjalistę, w Twoim regionie. Wyceny, na podstawie małego zdjęcia, przedstawiającego aparat z wierzchu będzie trudna, trzeba porozmawiać z kimś kto może to naprawić.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Ramzius
    Guest

Domyślnie

Tak też jestem z Lublina i mam zamiar zgłosić się do serwisu foto na ul.Hryniewieckiego, kiedyś chodziłem tam z lustrzanką i byłem zadowolony.

Jest też taka sprawa, że właśnie nie mam tego wyłamanego kawałka i zastanawiam się czy można po prostu jakiś kawałek zaślepki z innego aparatu odpowiednio przyciąć i zamiast tego wkleić? (Mam jakiegoś 10 letniego analoga nadającego się na rozbiórkę)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeżeli jest to plaski kawałek plastiku to zapewne można, ale jednoznacznie dowiesz się wyłącznie w serwisie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów