Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: pomocy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    większej głupoty dawno nie czytałem...
    Znaczy się, muszę częściej pisać

A tak na poważnie, to nie chce mi się dyskutować z komentarzami na takim poziomie.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Czas, obawiam się, zweryfikuje twój pogląd.
    Pożyjemy zobaczymy. Niewykluczone, że tak będzie. Tymczasem jedyny obiektyw, jaki musiałem naprawiać, to był Canon (nie licząc kalibracji jednej z Sigm po zakupie).
    Ostatnio edytowane przez mrozon ; 10-04-2008 o 00:15

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowanie 40D.
    Niecałe 3000 zł za najnowszą technologię, live view, odkurzacz,14 bit,15 krzyżowych AF,pryzmat,magnezową obudowę,3 calowy LCD,6.5 klatki na skundę, digicIII...

2 razy taniej od starego 5D. Gdybys wybierał między 40D a 5dmark2, to co innego...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrozon Zobacz posta
    Znaczy się, muszę częściej pisać

A tak na poważnie, to nie chce mi się dyskutować z komentarzami na takim poziomie.

Pożyjemy zobaczymy. Niewykluczone, że tak będzie. Tymczasem jedyny obiektyw, jaki musiałem naprawiać, to był Canon (nie licząc kalibracji jednej z Sigm po zakupie).
    miałem 3 sigmy najbardziej zadowolony byłem z 70-200 EX 2.8 APO, (jak klikniesz na CB w mojej stopce pierwsza i trzecia fotka zrobiona jest właśnie nią + ta fotka ) przesiałem się na L-ki bo maja lepszy kontrast, akuratność kolorów i mniejsze tendencje to flar, a nie dla białego koloru ...
    tu dla porównania kilka fotek z canon-owskiego odpowiednika

nie mogę się zgodzić z głupotami które wypisujesz typu go light, skręcenie karku, stealth etc. bo to jakieś herezje ...

pozdrawiam

Domyślnie

Jeszcze nie potrafię dobrze fotografować, myślę, że to kwestia czasu, ale potrafię ustawić aparat na statywie, przemyśleć kadr i cyk.
    Ze sklepu, nowiutkie.
    40D miałem niecałe 2 doby, wziąłem 5D i analogicznych warunkach – cyk.
    Obejrzałem w C1 w różnych możliwościach wywoływania RAW, zwłaszcza wyodrębnienia szczegółów.

Tylko 5D
    Jestem niezmiernie zadowolony z wyboru.

Miałem dwie doby aby powrócić do 40D bez szans.

ZERO CUKROWANIA – nie lubię.
    VanMurder
    tu dla porównania kilka fotek z canon-owskiego odpowiednika
    Długo się przyglądałem zastanawiając się przy jakich ustawieniach, pomału dojdziemy.
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Zdecydowanie 40D.
    Niecałe 3000 zł za najnowszą technologię, live view, odkurzacz,14 bit,15 krzyżowych AF,pryzmat,magnezową obudowę,3 calowy LCD,6.5 klatki na skundę, digicIII...

2 razy taniej od starego 5D. Gdybys wybierał między 40D a 5dmark2, to co innego...
    a porównywałeś zdjęcia z obu puszek?

jak ktoś kupuje puszkę dla bajerów - żeby się kolegom np live view pochwalić lub "poklepać" 6.5 klatki na sec. 40D w sam raz !

do robienia zdjęć proponuję jednak 5D...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szczególnie na meczach/pokazach lotniczych .

Bez fanatyzmu proszę - dla każdego coś miłego a nie wszystkich posiadaczy 40D od szpanerów liveview/6.5 fps wyzywać .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie mogę się zgodzić z głupotami które wypisujesz typu go light, skręcenie karku, stealth etc. bo to jakieś herezje ...

pozdrawiam

Nie wątpię, że pod względem jakości obrazu i konstrukcji mechanicznej eLki canona są lepsze.

Sigmy są jednak bardziej kompaktowe i lżejsze, przy wystarczająco dobrej jakości optycznej. No i są tańsze. A ja wolę dwa nieco tańsze, ale dobre obiektywy, niż jeden full wypas.

Nie bardzo rozumiem słowo herezje w odniesieniu do mojego stylu pracy z aparatem. Po prostu wolę używać bardziej dyskretnego sprzętu, który jest wystarczająco lekki, żeby móc go wszędzie nosić ze sobą. Ale bez rezygnacji szybkości i jakości obrazu jaki daje lustrzanka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

jak ktoś kupuje puszkę dla bajerów - żeby się kolegom np live view pochwalić lub "poklepać" 6.5 klatki na sec. 40D w sam raz !

Z tego co piszesz można odnieść wrażenie, że 40d to nie aparat, tylko zabawka dla dresiarzy.

Myślę, że większość użytkowników tego Canona, nie kupuje go do klepania przed kumplami, tylko dla doskonałej jakości obrazu, responsywności i bezbłędnego AF w dobrej cenie.
    Ostatnio edytowane przez mrozon ; 10-04-2008 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Pozatym - bez urazy - ale idąc Twoim tokiem myślenia to 1ds Mark III to aparat do robienia zdjęć,a 5D to do wbijania gwoździ na budowie!

Zapomniał kolega chyba o tym,że porównuje Crop'a do FF. Tutaj ok - różnica jest ale czy odrazu pisać, że "do robienia zdjęć 5D??

Pozatym 5D to chyba nie jest Twoje pierwsze lusto?Lub inaczej czy pracowałeś wczesniej (kiedyś) na Crop'ie? Jak tak to wywnioskować mogę,że Twoje zdjęcia były do niczego bo miałeś aparat którym się zdjęć nie dało robić, bo przecież według Ciebie do robienia zdjęć jest 5D.

Heh onanizm w każdym calu.Sorka ale troche mnie rozzłościło takie podejście Twoje do osób mających inny sprzęt jak Ty.

A ps. pewnie gdyby Mark III był tańszy od 5D i ludzie by go kupowali to też byś sądził,że sie nie nadaje do robienia zdjęć bo nie mają tego co Ty.

Dziwny jest ten świat,co raz mniej tolerancji.A za dużo własnego EGO...

A i na sam koniec:

To nie nasza wina,że producent zapakował 6.5 kl/s i dał LV w body. To nie my wybraliśmy. Ale pewnie gdyby 5D miał 6.5 kl/s to byś nie marudził co? Ja też nie marudzę aczkolwiek żadko używam serii. Jest bo producent tak chciał. NIE NASZA WINA!heh ale się rozzłościłem.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 10-04-2008 o 11:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Szczególnie na meczach/pokazach lotniczych
    zaraz pewnie dostaniesz super rade by zamiast asp-c kupic minimum 600 f4 i wyjdzie na to samo

widac niektorym znudzily sie juz wojenki systemowe to pora zaczac wojenki asp-c vs ff .. a na dworze taka piekna pogoda

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    To nie nasza wina,że producent zapakował 6.5 kl/s i dał LV w body. To nie my wybraliśmy. Ale pewnie gdyby 5D miał 6.5 kl/s to byś nie marudził co? Ja też nie marudzę aczkolwiek żadko używam serii. Jest bo producent tak chciał. NIE NASZA WINA!
    ale z czego Ty sie JiNN tlumaczysz ?? co zlego jest w takiej serii ?? czy Ci co fotografuje 1d maja sie kajac ze im Canon jeszcze wieksza serie zafundowal.. przesilenie wiosenne sie na forum pojawia czy co ?? jednym sie przyda 6,5 fps i to nie dlatego ze "cieniasy tylko seriami wala" a innym matryca ff.. nie ma co sie tlumaczyc - jak ktos ma troche szarych komorek to bedzie wiedzial co mu jest potrzebne a jesli komus ich brak to bedzie dalej bil piane.. EOT z mojej strony..
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-04-2008 o 11:40

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Kubak nie wojenki tylko dyskryminacja niektórych osobników.I według mnie z lekka chamskie zachowanie i opinie.

A pogoda niom fajna snieg z dzeszczem

Jestem ciekaw jak by VanMurder zareagował i co wypisywał gdyby 40D był FF.Czy też LV i 6.5 kl/s. nazwałby dla szpanu.Po prostu nie rozumiem takich ludzi.

A,że cena 40D jest bardzo dobra i proporcjonalna do jakości to tylko świadczy dobrze o Canon'nie

ale z czego Ty sie JiNN tlumaczysz ?? co zlego jest w takiej serii ?? czy Ci co fotografuje 1d maja sie kajac ze im Canon jeszcze wieksza serie zafundowal.. przesilenie wiosenne sie na forum pojawia czy co ?? jednym sie przyda 6,5 fps i to nie dlatego ze "cieniasy tylko seriami wala" a innym matryca ff.. nie ma co sie tlumaczyc - jak ktos ma troche szarych komorek to bedzie wiedzial co mu jest potrzebne a jesli komus ich brak to bedzie dalej bil piane.. EOT z mojej strony..
    Ja się nie tłumaczę tylko próbuję pokazać jak to jest w rzeczywistości osobie która twierdzi,że takie rzeczy sa dla szpanu lub popisywania się przed kumplami.Może nauczę troszke człowieczeństwa. Taka moja misja hehe,może troszke osoba otworzy oczy i pomyśli 10 x zanim napiszę coś obrażając innych.(akurat ja nie czuję urazy bo potrafię walczyć )

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 10-04-2008 o 11:46

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów