Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Wątek: Ostrość 300d

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja w każdym razie odnoszę wrażenie, że Kolega lifedeath chce, abyśmy Go nauczyli obsługi Jego nowego aparatu przez internet. Z całym szacunkiem...

A wystarczy naprawdę przysiąśś, wziąć w jedną rękę aparat, w drugą instrukcje i próbować... Ewentualnie podpierać się informacjami z internetu, forum. A jak już sie nauczy podstaw to w plenerek, żeby nabrać obycia i wtedy formułowane przez Niego posty będą wyglądały o wiele inaczej i konkretniej.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ja w każdym razie odnoszę wrażenie, że Kolega lifedeath chce, abyśmy Go nauczyli obsługi Jego nowego aparatu przez internet. Z całym szacunkiem...
    Ja właśnie nie mam pewności, czy chodzi wyłącznie o obsługę aparatu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lifedeath Zobacz posta
    jak narazie oddałem go kumpeli i ona zobaczy co namieszałem.
    dziwi mnie tylko to czemu w tym canonie az tyle zecyz trzeba kontrolowac i musi byc zalezne wszystko od siebie.. przysłona ekspozycja itd. w pentaxie poprstu ustalałem 'jak mi sie pdoobało' czyli pryzsłona 3,5 ekspozycja dowolna, ale raczej ciemniejsze i tyle.
    Podobnie jak ty przeszedłem z Pentax'a (MZ-30) na Canona (300D) i jakoś nie kojarzę podobnych problemów.
    Podejrzewam jednakże, że po pierwsze nie wpadłeś na pomysł robienia zdjęcia w pomieszczeniu bez lampy a po wtóre nie sprawdzałeś na gwałt sprzętu a po trzecie instalowałeś w aparacie film ISO 400 przez co czasy były 4-krotnie dłuższe.
    Bo w canonie też jest tak, że jak w trybie Av ustawiesz "przysłonę" na 3.5 to aparat zaproponuje ci czas dla zadanego ISO - problem polega na tym, że w warunkach w jakich robiłeś zdjęcia (pomieszczenie + ISO 100) te czasy po prostu były za długie i wszystkie zdjęcia wyszły poruszone..

Pozdrowienia

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Co Wy mowicie ?? Zdjecie z lampa i poruszone ?? nie no cos tu nie gra, ja potrafie zrobic nieporuszone bez lampy w pomieszczeniu z 1/20, 1/10 itp tez 300D i nie ma zadnych problemow z ustawieniami, ustawiajac cokolwiek poza ostroscia manualnie nie da sie praktycznie zrobic tak nieostrego zdjecia :\ Panowie, Panie, moim zdaniem przesadzacie

Bardziej bym sie zainteresowal tymi kropkami na matrycy nie wygladaja za wesolo, bardziej jak bady...
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 08-04-2008 o 21:51

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Co Wy mowicie ?? Zdjecie z lampa i poruszone ?? nie no cos tu nie gra, ja potrafie zrobic nieporuszone bez lampy w pomieszczeniu z 1/20, 1/10 itp tez 300D i nie ma zadnych problemow z ustawieniami, ustawiajac cokolwiek poza ostroscia manualnie nie da sie praktycznie zrobic tak nieostrego zdjecia :\ Panowie, Panie, moim zdaniem przesadzacie

Bardziej bym sie zainteresowal tymi kropkami na matrycy nie wygladaja za wesolo, bardziej jak bady...
    Mam Ci pokazać poruszone zdjęcie robione z lampą?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

nie no dobra, wiem ze mozna ale to trzeba naprawde sie postarac, jak sie przesiadlem z kompakta to nie mialem zadnych problemow z 300D i to mnie dziwi. Autor z tego co pamietam przesiadl sie z pentaxa ? i ma takie problemy ? ja nie rozumiem szczerze mowiac ciekawe czy sie dowiemy jak to sie skonczylo

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    [...] ciekawe czy sie dowiemy jak to sie skonczylo
    No, przyznam, że sam jestem ciekaw Być może kolega wróci do Pentaxa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lifedeath Zobacz posta
    dziwi mnie tylko to czemu w tym canonie az tyle zecyz trzeba kontrolowac i musi byc zalezne wszystko od siebie.. przysłona ekspozycja itd.
    nie tylko w canonie przysłona i ekspozycja są od siebie zależne, i zasadniczo w każdym aparacie trzeba je kontrolować... a jeśli nie musisz ich kontrolować to znaczy tylko tyle, że nie masz aparatu
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jej
    dajcie już spokój z tą instrukcją obsługi w której niema nic konkretnego poza wymianą bateri karty włączeniem aparatu i tyle. chyba ze moja jest jakas taka dupna.
    aparacik robi leprze zdjęcia ale mimo wszystko coś jest nietak.
    dopiero dziś byłem w stanie wyjść na jakąś 'sesyjke'. pare zdjęć wyszło ładnie ostrych a inne to niebardzo wiem oco chodzi. np. ustaliłem ostrośc na twarz osoby a tu po przęglądaniu na komputerze patrze a ostrośc jest na tle.
    hm.

no daje link ze zdjęciami.
    (te z dziewczyną z żółta czapką na peronie)

http://www.garnek.pl/lifedeath/archiwum

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No jakieś mydło.
    I jak dla mnie za ciemne, żeby nie powiedzieć mroczne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cholera, nie mogę wyedytować swojego postu
    Na co ustawiałeś ostrość?
    Robiłeś test ostrości?
    Nie da się przedmuchać tej matrycy...?

PS O i emotikony zniknęły, czyżby coś zmienili w Matrixie ?
    Ostatnio edytowane przez aleks ; 11-04-2008 o 09:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów