Tu sie nie zgodze
Po pierwsze ciezko bedzie sprzedac (chyba, ze cena zakupu bedzie kosmicznie niska) a po drugie, to wersja I ma o wiele wieksze CA niz II a przeciez kupuje sie to szkielko dla f/1.2 - f/1.8 8)
No, tu musze przyznac racje
To tyz prawda, jednak jesli kolega pozwoli, to dodam jeszcze - cieeeezkie jak na mala stalke :wink:
Szkło to szkło, a zanim ktokolwiek je kupi niech się 2 razy zastanowi. Szkło jest tragicznie wolne. Najlepiej samemu sprawdzić. Ilekroć robię nim zdjęcia przeklinam je i mówię sobie nigdy więcej, ale jak oglądam fotki to mam przeświadczenie, że nigdy go nie sprzedam. Ale jakby kto dał piątaka to pewnie bym sprzedał. Ale tak serio pisząc zdecydowanie polecam wypróbować w warunkach polowych ten AF, no chyba że ktoś będzie fotografował pomniki.
qrna, no i żem jest w kropce... Robiłem tym szkłem troszke i obrazek bajka, Wolne jak cholera, ale to nie szkło nie ma być szybkie to szkło do plenerów slubnych stworzone. Cięzkie jest. No i miałem wersję 2 i nie zauważyłem żeby tak strasznie aberrowało. no i zastanawiam się czy nie zostawić sobie 85/1.8, które do tańców weselnych jest naprawde cool. W obrazku z 85/1.2 II + 5D jestem zakochany. Kto powiedzial że to szkło ma służyć do sportu...?? 5D też do repo nie stworzona a walimy nią śluby. Acha zauwazyłem, że faktycznie jeśli AF ma przejechać z np krótkości do dalekości to wolny, ale jak ma z 3 do 6m to jest moment. Może więc i w tańcu z servo nie bedzie tak źle ale to trzaby Habakuka spytać- najbardziej chyba miarodajny teściarz...![]()
hmm, zawsze AF możesz EX-em wspomóc
Ja jestem po 1-szych zdjęciach 85 1.2L (pierwsza wersja) i jestem zachwycony.
Przez najbliższy weekend będę miał możliwość testować na koncertach (Habakuk, Feel, Blue Cafe, ...).
Przetestować też muszę 35 1.4
Dzisiaj zaspokoiłem kaprys, a teraz muszę zobaczyć, czy to jest to, czego chciałem :-)
Regulamin pkt 8.
Czym tak naprawdę w praktyce się różnią te obiektywy??
Zastanawiam się czy warto dopłacić do Mark II
- temat rzeka. Jak pytasz to może lepiej weź jedynkę. Od f/1.2 powalała mnie ostrością na 20D. Jak kupiłem dwójkę to obrazek (5D) powalał już tylko zazdrosnych kolegów z D80
http://www.wlcastleman.com/equip/reviews/85mm/index.htm
the silence is deafening