Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: 85/1.2L I vs 85/1.2L (II) różnice ...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To wiemy - że AF - tylko co z nim było nie tak?
    Takie niedopowiedzenia, że AF mnie rozczarował albo tragedia czy inne "konkrety" powodują powstawanie różnego rodzaju mitów.
    Dlatego Autor wątku czujnie prosi o opinie posiadaczy obu szkieł, bo "wieści gminne" to sobie pewnie sam wygooglał
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Aby uzyskać dobre efekty z tego szkiełka nie wystarczy je mieć, trzeba również troche umiejętnosci, AF nie jest szybki ale pod moim 1ds jest mega pewny, w zasadzie 10 na 10 zdjec mam w punkt. Miałem wersje I przez jakies 2 miesiace i różnice I vs II są mocno zauważalne głównie w aspekcie pracy AF, ver 1 była potwornie wolna ale to nie jedyna poprawa, 2 bardzo istotna sprawa jest znaczny spadek CA w ver II. Jednym słowem ver I kupiłbym tylko i wyłącznie w bardzo okazyjnej cenie głownie ze wzgledu na bardzo powolny układ AF nawet 1nki nie potrafia rozruszac tego szkiełka.

Pzdr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie 85L 1.2 czy 85L II, który wybrać i dlaczego

Zastanawiam się, który kupić. Z tego co widziałem na necie wersja pierwsza jest ostrzejsza od 1.2 do 2.0, czy są jeszcze jakieś inne różnice, gdzie jest szybszy AF i ładniejszy bokeh?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co ja widze tu

http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=3

to wersja 2 duzo mniej aberruje.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ok, a które szkiełko brałbyś pod 5D, czy rzeczuwiscie jest różnica w ostrzeniu
    http://www.the-digital-picture.com/?

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

ja kupiłem wersje II i jestem zadowolony:smile:

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też mam wersję II i w porównaniu do I na 5d wydaje mi się że szybciej chodzi af.Co do ostrości to mój jest ostry od 1.2
    5d + L plecak

Coś już napisał

Domyślnie

Jak cię stać na 85L i oprócz tego na inne stałki to bierz. Ja na twoim miejscu brałbym jednak 85 f1.8, bo na 5d jest naprawdę bardzo dobre i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, a za resztę kasy dokupiłbym 135L lub 35L (w zależności od preferencji). Po prostu za tą samą kasę możesz mieć 2 super szkła zamiast 1.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zig Zobacz posta
    Jak cię stać na 85L i oprócz tego na inne stałki to bierz. Ja na twoim miejscu brałbym jednak 85 f1.8, bo na 5d jest naprawdę bardzo dobre i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, a za resztę kasy dokupiłbym 135L lub 35L (w zależności od preferencji). Po prostu za tą samą kasę możesz mieć 2 super szkła zamiast 1.
    Mhmm decyzja nie jest taka prosta , 85/1.8 to świetny obiektyw ale 85/1.2 ma to coś czego nie ma ani 85/1.8 ani 135 L. Ja polecem mimo wszystko 85/1.2 - świetne szkło i ta ogniskowa z 5d jest jak dla mnie the best.
    5d + L plecak

Dopiero zaczyna

Domyślnie

35 1.4 już mam, 24-105 jako spacer zoom też, a teraz szukam czegoś do portretów ze stałek. 135 jest ok i cena dobra, ale jeżeli chodzi o bokeh i plastyke w porównaniu do 35 1.4, to mnie jednak nie powala i dlatego szukam czegoś innego.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów