Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Lustrzanka za bańkę

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Lustrzanka za bańkę

KONKURS FOTOGRAFICZNY MEGA-BAŃKA

Do czego może się przydać bardzo szybkie nastawianie ostrości w połączeniu z podglądem na żywo i ileś tam megową matrycą? Jak wynika z przerywników nadawanych pomiędzy programami telewizyjnymi – do bani. A w zasadzie do bańki. I to nie tej okrągłej, o, której myślimy skreślając kupon totolotka a tej najbardziej pospolitej, czyli mydlanej. Tej znanej z zabaw, kiedy byliśmy dziećmi. Tej która lubi sobie prysnąć, jak co? Jak właśnie mydlana bańka. Wystarczy odrobinka mydła, ciepłej wody, kubek, słomka, kilkunastomegowa matryca podgląd na żywo i szybki autofokus, aby stanąć do naszego fotograficznego konkursu. Proste? Najlepiej spytajcie o to prosiaczka. To on powiedział, –jakie to proste... Patrząc na obręcz. Wystarczy spełnić powyższe warunki zrobić zdjęcie i przysłać je na adres naszej redakcji redakcja@tmf.waw.pl w temacie wiadomości podając imię i nazwisko oraz kategorię. Najlepsze nadesłane prace zostaną opublikowane na łamach magazynu Lustrzanka. Natomiast, jeśli ktoś z Was zechce się w kilku zdaniach podzielić z czytelnikami na temat fotografowania baniek otrzyma w prezencie jeden egzemplarz naszego czasopisma. Poważne konkursy a nasz jest jak widać bardzo poważny są podzielone na kategorie tematyczne. Dlatego możecie nadsyłać prace w trzech kategoriach:

1 Zwykła bańka mydlana
    2 Pryskająca bańka mydlana
    3 Zdjęcie osoby fotografującej bańkę koniecznie przy użyciu podglądu na żywo oczywiście lustrzanką.

Dla pierwszych 50 osób, które nadeślą zdjęcia przygotowaliśmy nagrodę niespodziankę w postaci pierwszego wydania czasopisma Lustrzanka. Czasopismo wyślemy pocztą.

Nagroda: Trzy najlepsze zdjęcia w poszczególnych kategoriach zostaną wyróżnione publikacją na okładce naszego czasopisma. Cóż, zatem wam pozostaje? Do roboty! Czekamy na zdjęcia, do końca czerwca.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!

UWAGA!!! Jesteśmy w trakcie negocjacji i być może pula nagród wzrośnie.

Ilustracje do konkursu: www.tmf.waw.pl

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wystarczy odrobinka mydła, ciepłej wody, kubek, słomka, kilkunastomegowa matryca podgląd na żywo i szybki autofokus
    Nie rozumiem... Po co do tego live view? Nie mówiąc o kilkunastu mega?
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Domyślnie

oj... Gacek... taki duży chłopczyk a nie rozumiesz... dlaczego lifeview... przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i jeszcze raz pomyśl...

Pozdrawiam
    PS. Mała podpowiedź - słowo kluczowe "alfa"
    PS2. Sergiusz wydaje czasopismo, które jak każde utrzymuje się ze sprzedaży i reklam/sponsorów

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Się po prostu czepiam
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja nadal nie rozumiem. Co ma alfa do baniek? I do canon-board?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    A ja nadal nie rozumiem. Co ma alfa do baniek?
    http://video.google.com/videoplay?do...24225236120267

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    I do canon-board?
    Konkurs jest dla wszystkich, nie tylko dla Soniakowców czyjakimtam.

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Ja może jestem zainteresowany, ale jest jeden warunek pod fotką w czasopiśmie, full EXIF zostanie podany NASI GÓRĄ i jeśli to możliwe, chciałbym zrobić kilka zdjęć "pękających baniek" przedstawicielom "owej" firmy, przeglądającym, pierwszy egzemplarz magazynu.
    P.S. Idę spać, zmęczenie daje poważne znaki o sobie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

1 Zwykła bańka mydlana
    2 Pryskająca bańka mydlana
    3 Zdjęcie osoby fotografującej bańkę koniecznie przy użyciu podglądu na żywo oczywiście lustrzanką.
    live view to mam w wizjerze :P liczy się taki?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Posłuchajcie, to jest najzwyklejszy konkurs fotograficzny nie mający żadnych podtekstów politycznych, sprzętowych, wyznaniowych ani tym bardziej orientacji seksualnej. Na pomysł zrobienia konkursu w tym temacie wpadłem jak postanowiłem sprawdzić jak to jest z foceniem baniek mydlanych. Ostro wziąłem się do dzieła i okazało się....Właśnie po to jest ten konkurs abyście spróbowali sami. Od wczorajszego wieczora kiedy umieściłem tą informacje na forum zaczęły przychodzić zdjęcia oraz komentarze niektóre bardzo zabawne. Nagrody jakie są widać powyżej i głównym celem konkursu jest dobra zabawa oraz umieszczenie jej efektów w czasopiśmie. A może już ktoś próbował focić bańki mydlane i udzieli innym wskazówek na forum?
    Jeszcze raz zapraszam do zabawy!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Posłuchajcie, to jest najzwyklejszy konkurs fotograficzny nie mający żadnych podtekstów politycznych, sprzętowych, wyznaniowych ani tym bardziej orientacji seksualnej. Na pomysł zrobienia konkursu w tym temacie wpadłem jak postanowiłem sprawdzić jak to jest z foceniem baniek mydlanych. Ostro wziąłem się do dzieła i okazało się....Właśnie po to jest ten konkurs abyście spróbowali sami. Od wczorajszego wieczora kiedy umieściłem tą informacje na forum zaczęły przychodzić zdjęcia oraz komentarze niektóre bardzo zabawne. Nagrody jakie są widać powyżej i głównym celem konkursu jest dobra zabawa oraz umieszczenie jej efektów w czasopiśmie. A może już ktoś próbował focić bańki mydlane i udzieli innym wskazówek na forum?
    Jeszcze raz zapraszam do zabawy!
    to powiedz mi kolego skąd ustalenie warunków iż musi być to zrobione z wykorzystaniem live view? myślę że b.duży odsetek forumowiczów robi zdjęcia lustrami, które nie mają funkcji LV. Po co odcinać tylu ludzi od udziału w konkursie? Przysłowiowe postrzelenie się w stopę. Uważam, że dyskryminowanie ludzi mogących brać udział czy to ze względu na producenta, model, typ itd aparatu nie powinno mieć miejsca. Moje dwa grosze. Sam chęnie bym wziął udział w konkursie fotek baniek mydlanych, ale nie wezmę bo nie mam sprzętu spełniającego wymagania organizatora. Bawcie się dobrze.

ten konkurs wygląda trochę jak zaproszenie do wzięcia udziału w rajdzie aut z napędem na przednią oś, napisanego na forum BMW (a dobrze wiemy, pojazdy z napędem na przód to u nich rzadkość).
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 06-04-2008 o 22:59
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów