Dzisiaj miałem okazję się pobawić chwilę 450D. Pierwsze wrażenie, to że ta skórka jest bardzo miękka i cieniutka lecz naprawdę bardzo fajny pomysł. W dłoni leży moim zdaniem ciut lepiej niż 350D. Jest lepiej wyprofilowana, ale nadal muszę składać rękę, aby mieć całą na korpusie. Wizjer wydaje mi się odrobinę większy. Rozmieszczenie przycisków jest o tyle nie fortunne, że praktycznie wszystko trzeba obsługiwać prawą ręką, a nie jak w przypadku 350D czy też jeszcze 400D oboma rękami. Da się do tego przyzwyczaić, lecz moim zdaniem, przesadzili z tym telewizorem. Poza tym, wydaje się wykonany z lepszego plastiku jak 400/350D. Moim zdaniem bardzo fajna puszka na papierze, ale wolę jednak 30D/40D ze względu na rozmiar puszki. Ręce wydaje mi się, że mam średniej wielkości i po podpięciu nawet Tamrona 17-50, to po 10 minutach robienia zdjęć za sam aparat, ręka ma już dość (a niestety czasami tak muszę jak w drugiej ręce lampa...). na 450D na pewno było by lepiej, ale to jeszcze nie to Oczywiście można zakupić grip i po problemie

Zaznaczam jest to moje subiektywne zdanie na temat kilku chwil oględzin tej puszki.