Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon 580exII i znikający ETTL

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Canon 580exII i znikający ETTL

Witam!

Spotkałem się dzisiaj z następującym problemem. Po włączeniu lampy odpaliła ona w trybie TTL. Nie wiem o co chodzi. Wyłączanie, wyjmowanie baterii było bezskuteczne. Znajomy wziął do ręki puchę i lampę i po kilku minutach zabawy wszystko się naprawiło ale on nie wie co zrobił :-P Ktoś się spotkał z takim problemem albo chociaż wie co jest tego przyczyną? Coś mój sprzęt mnie ostatnio nie lubi :-(
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Podobno coś na stykach nie teges i wtedy takie coś sie robi, u mnie czasem na deltowym kablu synchro. Zdjecie i zalozenie na sanki pomaga ZTCP...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ktoś się spotkał z takim problemem albo chociaż wie co jest tego przyczyną?
    Może coś podobnego jak tu?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=29960

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Styki między lampą a aparatem. Przesuń lekko lampę na sankach w lewo albo prawo i w końcu będzie dobrze.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie sprecyzowałem dokładnie. Lampa mi odpaliła w trybie TTL nawet jak nie była do body podpięta a także po wyjęciu baterii-czyli w sytuacji gdzie nie powinna trzymac ustawień...
    Była wielokrotnie wyłączna i włączana tak i na body jak i poza nim. Ok 3x wyjmowałem baterie i nic. Nie wiem co znajomy zrobił, że zaczęło działac poprawnie...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Nie sprecyzowałem dokładnie. Lampa mi odpaliła w trybie TTL nawet jak nie była do body podpięta a także po wyjęciu baterii-czyli w sytuacji gdzie nie powinna trzymac ustawień...
    Była wielokrotnie wyłączna i włączana tak i na body jak i poza nim. Ok 3x wyjmowałem baterie i nic. Nie wiem co znajomy zrobił, że zaczęło działac poprawnie...
    przełączył odpowiedni CF w lampie :-)

konkretnie CF 05 wg instrukcji:
    http://vitez.ceron.pl/PL580EXII.pdf
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Witam!

Spotkałem się dzisiaj z następującym problemem. Po włączeniu lampy odpaliła ona w trybie TTL. Nie wiem o co chodzi ...
    Prawdopodobnie ten sam problem co poruszany TUTAJ, u mnie zdarzyło się dwa razy przy pionowych kadrach, ale lampy /zresztą podobnie jak całego aparatu/ używam ostatnio sporadycznie więc problem pewnie nie zniknął na zawsze.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    przełączył odpowiedni CF w lampie :-)

konkretnie CF 05 wg instrukcji:
    http://vitez.ceron.pl/PL580EXII.pdf
    C.fn w pewnym momencie wyzerowałem i nadal było to samo. I powtarzam, że działo się tak też przy lampie nie podpiętej do body, po wyjęciu baterii i wyzerowaniu C.fn...

Uprawnienia umieszczania postów