Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Słynny serwis na Żytniej a ksero dowodu zakupu

Coś już napisał

Domyślnie Słynny serwis na Żytniej a ksero dowodu zakupu

Witam,
    krótkie pytanie - z informacji na stronie e-csi (serwis Żytnia) wynika, że do naprawy gwarancyjnej wymagają gwarancji + dowodu zakupu. Czy dowód zakupu (paragon faktura) musi być oryginalny czy zadowolą się ksero?
    Może ktoś to przerabiał - nie chodzi mi o nabijanie postów i gdybanie "moim zdaniem" albo o rady zadzwoń i zapytaj tylko interesują mnie konkretne doświadczenia użytkowników forum.
    Dziękuję za informacje,
    Pozdrawiam,
    D.C.

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moze byc ksero.
    Pkt 8 regulaminu forum

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgcracker Zobacz posta
    Witam,
    krótkie pytanie - z informacji na stronie e-csi (serwis Żytnia) wynika, że do naprawy gwarancyjnej wymagają gwarancji + dowodu zakupu. Czy dowód zakupu (paragon faktura) musi być oryginalny czy zadowolą się ksero?
    Wystarczy ksero. Z kilku powodów natury formalno - prawnej nie mogliby żądać oryginałów nawet gdyby chcieli (chyba że do wglądu, ale w przypadku wysyłkowego dostarczenia sprzętu byłoby to raczej trudne do zrealizowania :-) )
    ...rady zadzwoń i zapytaj ...
    Szkoda Ci na telefon czy boisz się tej pani, która odbiera telefony ? ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Szkoda Ci na telefon czy boisz się tej pani, która odbiera telefony ? ;-)
    1. Tej informacji potrzebuje na już, a z tego co wiem to serwis nie działa 24h na dobę
    2. To co mówi Pani to jedno, a doświadczenia tych, którzy przerabiali ten temat to drugie. O działaniu serwisu wiele razy była mowa więc nie rozwijajmy tego tematu.

Pozdrawiam,
    D.C.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgcracker Zobacz posta
    1. Tej informacji potrzebuje na już, a z tego co wiem to serwis nie działa 24h na dobę
    Fakt :-)
    Ja wysyłałem z kserem i oczywiście nie było problemu.
    Do Żytniej wiele osób miało zastrzeżenia ale jeśli chodzi o regulamin, zasady, terminy realizacji itd to wszystko odbywa się tak jak napisane jest na ich stronie (tyle że naprawy gwarancyjne trwają dłużej od płatnych).

Coś już napisał

Domyślnie

Do Żytniej wiele osób miało zastrzeżenia ale jeśli chodzi o regulamin, zasady, terminy realizacji itd to wszystko odbywa się tak jak napisane jest na ich stronie (tyle że naprawy gwarancyjne trwają dłużej od płatnych).
    No to dobrze, że chociaż z tym są OK. Z naprawami na gwarancji masz rację - wysłałem im szkiełko do podregulowania i myślałem, że się z tym w miarę szybko uwiną (dzwoniłem wcześniej, żeby wybadać ile to będzie trwało i miało być maks. tydzień), a tymczasem są już prawie 2 tygodnie i szkło jeszcze nie zrobione. No ale niby mają 14 dni więc nic mi innego nie zostaje jak czekać.
    Pozdrawiam,
    D.C.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za naprawę płatną wynagrodzenie mają praktycznie "od ręki", za gwarancyjne rozliczają się z Canonem zapewne "hurtowo", więc mają słabą motywację żeby się spieszyć :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Za naprawę płatną wynagrodzenie mają praktycznie "od ręki", za gwarancyjne rozliczają się z Canonem zapewne "hurtowo", więc mają słabą motywację żeby się spieszyć :-)
    Powiedzmy, ze to jeszcze mogę zrozumieć... Mam tylko nadzieję, że do napraw gwarancyjnych nie podchodzą z "pewnym uprzedzeniem" i nie robią ich gorzej niż płatnych. Ale na dniach się przekonam na własnej skórze, a w zasadzie własnym szkle...
    Pozdrawiam,
    D.C.

Domyślnie

Wystarczy ksero. Z kilku powodów natury formalno - prawnej nie mogliby żądać oryginałów nawet gdyby chcieli (chyba że do wglądu, ale w przypadku wysyłkowego dostarczenia sprzętu byłoby to raczej trudne do zrealizowania :-) )
    MacGyver, poszerz temat powodów natury formalno-prawnej żądania oryginału zakupu, jeżeli możesz
    Dzięki
    "chcesz mieć tele z górnej półki, jedz suchary zamiast bułki"
    Canon 400D, Tamron 90/2.8, kit, Helios 2/58 i mnóstwo pomysłów na zdjęcia...
    www.wieladek.ovh.org

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Oryginał Faktury VAT musi znajdować się w firmie. Spróbuj wyciągnąć oryginał od księgowej :-D
    Edit:
    Paragon natomiast wysyłasz oryginalny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów