Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: [JiNN] Kompletne początki

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Dziekuję za wasze rady. Jutro postaram się wrzucić jeszcze raz to foto. Ale korzystając z waszych rad i uwag. Chris_11 ja robiłem tą metodą własnie ale chyba z lekka wiecej miałem niż 20 . Dziekuje za pomoc. Jutro się przekonamy czy coś wywnioskowałem Niom troszke plastik-fantastik ale efekt nie najgorszy jak na podejście 3 x do PS'a Tak to było za 3 x nacisnięcie PS.exe

Jak jakieś jeszcze rady - słucham z uwaga.

Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

poza nadmiernym rozmyciem, według mnie zdjęcie jest również przeostrzone, włosy wyglądają hmm nieciekawie + obwódki z lewej strony kołnierzyka.
    350D

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Niech Cię! Z takiej ładnej kobiety zrobiłeś Barbie! Powinna Ci w zęby dać za to
    Z portretów - 8 i 9 bardzo wdzięczne.
    A kameleona da sie uratować przekadrowaniem: ciachnij mu z tyłu 1/5 kadru i odpowiednio z nieciekawego dołu..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chyba najlepsze rada, to opanuj portrety bez szopa i jak zaczną Ci wychodzic dobre, to dopiero z tych dobrych staraj sie robic w szopie jeszcze lepsze. Poza tym nigdy nie wygładzaj skóry na plastik. Wygładzanie rób zawsze na warstwach i mieszaj warstwy tak, żeby było widac fakturę skóry.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Idą za waszymi radami ( za co bardzo dziękuję ) oraz wczorajszym zadeklarowaniem się. Wrzucał to foto ale tym razem nie aż w takim stopniu podrasowane.

11. Duo

Sposób wykonania jak pisał Chris_11. Tylko gaussian blur około 3,5. Ale wystarczyło.

Ewa_olsztyn aj dostałem od żony dostałem

Alzail - Twoją ocenę też wziąłem pod uwagę. Thx

Błędów pewnie jeszcze dużo ale do odwarznych świat należy. Miłego Weekendu wszystkim. (MMM Tobie też )

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wyraźnie lepiej
    Ale czy mi się wydaje, czy przydało by się troszkę więcej światła "z przodu" ?
    Próbowałeś troszkę doświetlić z przodu?

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Problem w tym,że w domu mam kiepskawy monitor. W dodatku w ogóle nie kalibrowany (to w planach ). wiem,że należało by to zrobić na początku no ale wszystkiego nie mozna zrobic odrazu.Praca, obowiązki, czasu brak.Ale powoli,powoli do celu.

No ale chyba nagorzej nie jest. Ale można kompentować ja się nie obrażam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 19-04-2008 o 13:14

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    No ale chyba nagorzej nie jest. Ale można kompentować ja się nie obrażam

Najważniejsze, że Tobie się podoba

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Ale szczerze powiem,że to drugie Bez plastik-fantastik Teraz widać różnicę.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Musical box

Domyślnie

to ja Ci podam mój sprawdzony sposób: kopiujesz warstwę z modelem/modelką, ustawiasz warstwę na overlay, odwracasz kolory nowej warstwy (Ctrl + I), stosujesz na nowej warstwie high pass (aż twarz zacznie przypominać mocno nienaturalny plastik fanastik - tak gdzieś połowa suwaka), potem na tej samej warstwie używasz guassian blur aż uzyskasz pożądane zmiękczenie skóry, robisz maską na tej warstwie, wypełniasz ją czarnym kolorem, a później malujesz białym pędzlem tylko w miejscach w których ma być skóra zmiękczona. Ta metoda jest o tyle lepsza od zwykłego guassiana że daje gładką skórę ale i pozostawia naturalne dla skóry pory.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów