Do wygładzania skóry świetny jest Portrait Professional Max.
Zgadzam się z poprzednikami, twarz powinna być bardziej oświetlona, najlepiej byłoby użyć blendy, ew. w PSie rozświetlić twarz na jednej warstwie a na drugiej pozostawić tło.
Warto też użyć dodga i burna, ale tworząc nową warstwę, zaznaczyć 50% gray i overlay a potem czarnym i białym pędzlem przy ok 10% przepuszczalności zaakcentować cienie i światła (w tym oczy), powtarzając puszczając pędzel tyle ile potrzeba.
Tak samo zrobić winete i byłoby całkiem fajnie.
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
13 hm.. niezwykle oryginalne ujęciemi się podoba
Hmm "orły" się nie spodobały. No to wrzucam jeszcze coś.
14. "Panorama samotności"
Pozdrawiam
14- ladnie naswietlona, podoba mi sie. Moim zdaniem widac postep w stosunku do wczesniejszych fotografii.
Dziekuję za Wasze opinie/rady/porady/krytykę...mało ich, mało ale są i się z nimi liczę. Pewnie gdybym znowu wszedł w jakas konfrontacje byłby tłum osób wypowiadających się. No ale widocznie to co interesujące nie zawsze jest ciekawe. I tak się nie poddam i za jakiś czas coś wrzucę
![]()
Pozdrawiam
13. jest super natomiast jeśli chodzi o "panoramę samotności" to do mnie osobiście nie przemawia.
Dla mnie samotność kojarzy się z bezkresną pustką, dlatego brakuje mi tu szerokiego kadru, który górowałby nad postacią.
Fiu, fiu... Ale żem poetycko poleciał.Ale to takie moje subiektywne odczucia.
![]()
Coś z innej beczki ale mi się podoba. Wydaje mi się,że jako reklama aparatu nadaje się
15.
Hmm nie ciekawe 15., a szkoda. Zwłaszcza, iż to fotka prosto z puszki bez PS'a czy innego programu. No ale do odwaznych świat należy i wrzucam coś więcej:
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Mile widziane rady lub sugestie. Krytyka również mile widziana. Nie dam się łatwoi będę próbował dalej. Jeżeli coś nie tak w tych fotkach prosiłbym o wskazanie co i jak.
Pozdrawiam