Albo powiedz żeś z rodzinyTym tez nigdy nie odmawiają...
"batmana" jeszcze na oczy nie widziałem.. młodzi do mnie zadzwonili że problem jest.. mimo tego że 3 miesiące temu wszystko było ustalone na 100% niby (nawet wspomniałem że nie mam akredytki).. cóż jeśli ktoś będzie słyszał o jakiś kursach to dawać tu znać bo na gwałt tego potrzebuje ;p
Spróbuje jeszcze z klechą pogadać.. ale wątpię.
Ergrównież robiłam kurs w Legnicy, jestem natomiast z Wrocławia.W moim regionie (diecezja Legnicka) nie trzeba być katolikiem, żeby uzyskać zaświadczenie o ukończeniu kursu dla obsługi foto-video uroczystości kościelnych.
Legitymacja nie jest dowodem Twojej wiary bądź niewiary, a jedynie tego, że przeszedłeś kurs, i wiesz jak się zachować podczas liturgii. Żadne zaświadczenia od proboszcza, odpisy aktu bierzmowania itp nie są tu wymagane, co podkreślali nawet księża prowadzący kurs. Przychodzi się na szkolenie, słucha się uważnie, odbiera legitymację. I tyle.
Przypuszczam że nie jest to jedyna diecezja w kraju z tak zdroworozsądkowym podejściem, więc po prostu zrób rozeznanie w swojej okolicy, wykonaj parę telefonów, będzie szybciej i łatwiej.
Pozdrawiam
kilka różnic...
koszt: Wrocław 165zł, Legnica 100zł
okres ważności dokumentu: Wrocław 1 rok, Legnica 5 lat
wiara: Wrocław - udokumentowana czynna katolicka (zaświadczenie z parafii) , Legnica - każda dobra
bus z Wrocławia 7zł, obiad u Babci bezcenny.
polecam wcześniejsze rozeznanie w organizowanych kursach w bliższej i dalszej okolicy. 70km to niewiele.. a jaka różnica :wink:
Było do Warszawy się przejechać, autentyczne "co łaska", zaświadczenia z parafii nie trzeba, papier ważny bezterminowo![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
za 3 lata się przejadę zatem :wink:
Wie ktoś może, gdzie znajdę jakieś informacje nt kursów na Śląsku? Przeglądam stronkę diecezji katowickiej, ale nie ma żadnego info na ten temat. Czy taki kurs na Śląsku można zrobić tylko w Katowicach?
Canon 50d + 18-55 IS + 50 1.8.
W Bielsku-Białej jeszcze na pewno można.
Dla zainteresowanych z Diecezji Bydgoskiej informuję że najbliższy kurs dla fotografów odbędzie się 4 listopada 2011r. w godzinach 16:00-19:00 w Kurii Diecezjalnej Diecezji Bydgoskiej,
ul. ks. T. Malczewskiego 1 (wejście od fary)
Informacje pod numerem: 728 833 700, telefon do księdza prowadzącego kurs: 52 366 98 21.
Nieoficjalnie dowiedziałem się że cena kursu oscyluje w okolicy 140zł
Kurs trzeba ponawiać co 5 lat.
Mam nadzieję że komuś się przydadzą te informacje.
Ostatnio edytowane przez Reve ; 13-09-2011 o 13:00
Canon 60D | Sigma 17-50 2.8 | Tamron 75-300 3.5 macro |
Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich formumowiczów.
Może kogoś zainteresuje kurs liturgiczny w Sosnowcu w Kurii przy ul. Wawel 19.
Odbędzie sie on 04.11.2011r. w godz. 16-20.00. Kurs jest jednodniowy i przyjmowane są jeszcze zgłoszenia tel.32/2935151. Niestety na chwilę obecna nie znam jeszcze ceny.