Strona 190 z 224 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Domyślnie

Nie na darmo KK nazywa swoich wiernych owieczkami! Powinien ich nawet nazwać baranami. Najpierw chodzi proboszcz i zbiera datki na budowę kościoła twierdząc przy tym, że powstający budynek to "nasz" kościół. Potem zbiera pieniądze na plebanię bo przecież "nasi księża" i ich gosposia muszą gdzieś mieszkać! Potem na "naszą" dzwonnicę zbiera fundusze. W końcu na remonty, kwiaty, wyżywienie robotników itd. Potem za każdą usługę wykonaną w tym "naszym" kościele każe sobie zapłacić i nie pozwala w dodatku zrobić zdjęć, wybranej przez młodych, osobie bo nie ma odpowiedniego świstka, za który znów ta krwiożercza instytucja pobiera opłaty bo pieniędzy nigdy za dużo! Do tego jeszcze należy dodać, że edukacja religijna rozpoczyna się od przedszkola a kończy na studiach. Tak średnio licząc to 19 lat. W tym czasie nie potrafią katecheci nauczyć jeszcze wszystkiego bo przed ślubem młodzi muszą uzupełnić naukę! Ktoś tu na pewno jest baranem!;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _eddy Zobacz posta
    Kurcze, nie po to spędziłem 5 lat na studiowaniu fotografii, by teraz nie móc robić zdjęć z powodów religijnych... :/ to mój zawód wyuczony i mam prawo do jego uprawiania.
    jakich znowu powodow religijnych ? O kto mowi ze masz byc wierzacy ? Sam nie jestem i nie rozumiem w czym problem. Tylko ze ja tam ide do pracy , papier po to mam , a ty czemu fotografujesz nie wiem w sumie. Natomiast jestes do tego nie przygotowany po prostu.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    ...edukacja religijna (...) kończy na studiach.
    A na jakich to (z wyjątkiem oczywiście wszelkich odmian teologii)?
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Za moich czasów, na każdych! Każda uczelnia miała swoich "duszpasterzy". Nawet w wojskowych uczelniach był kapelan.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    jakich znowu powodow religijnych ? O kto mowi ze masz byc wierzacy ? Sam nie jestem i nie rozumiem w czym problem. Tylko ze ja tam ide do pracy , papier po to mam , a ty czemu fotografujesz nie wiem w sumie. Natomiast jesteś do tego nie przygotowany po prostu.
    Gdzieś na tym forum wywiązała się dyskusja, że na kursie w jakiejś tam kurii była mowa o tym, ze ludzie wyznający inną wiarę nie mogą fotografować bo coś tam.. moim zdaniem bzdura jakich mało ale nie wiadomo na kogo sie trafi ..

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    " w tym popapranym kraju"
    zgłaszam swój stanowczy sprzeciw....

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Komu?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _eddy Zobacz posta
    Kurcze, nie po to spędziłem 5 lat na studiowaniu fotografii, by teraz nie móc robić zdjęć z powodów religijnych... :/ to mój zawód wyuczony i mam prawo do jego uprawiania.
    Wiesz to, że się skończyło jakieś studia nie zawsze daje przepustkę do wykonywania "wyuczonego" zawodu. W wielu dziedzinach tak jest.

Trochę przejaskrawiam, ale jakbyś próbował wejść np. do pałacu prezydenckiego i borowikom powiedział że skończyłeś studia fotograficzne i właśnie przyszedłeś popstrykać prezydenta bo masz prawo uprawiać swój zawód to by Cię śmiechem zabili, ba, spróbuj z takim tekstem wejść komuś do domu i sprawdź co się stanie. Tak to już jest niestety w tym popapranym kraju że ksiądz w kościele którego jest proboszczem może wszystko i Twoim obowiązkiem, jeżeli chcesz uprawiać ten zawód, nawet sporadycznie, jest się do tego dostosować. Alternatywą jest uprawianie zawodu gdzie indziej albo stworzenie partii politycznej, wygranie wyborów i wypowiedzenie umowy konkordatowej państwu watykańskiemu.
    Ale ja czegoś tu nie rozumiem. Kościół to instytucja jak każda inna. Ma prawo ustanawiać dowolne zasady (zgodne z prawem) korzystania ze swoich nieruchomości. I nic to nie ma wspólnego z wiarą, krajem, etyką itd.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Polska jest jedynym krajem w którym żeby robić zdjęcia w budynkach które są na utrzymaniu państwa, są wręcz często narodowym dziedzictwem trzeba mieć na to papier za który w dodatku nie mało się płaci. No ale trzeba się dostosować, zapłacić i zrobić, marudzenie nie ma sensu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Polska jest jedynym krajem w którym żeby robić zdjęcia w budynkach które są na utrzymaniu państwa, są wręcz często narodowym dziedzictwem trzeba mieć na to papier za który w dodatku nie mało się płaci. No ale trzeba się dostosować, zapłacić i zrobić, marudzenie nie ma sensu.
    Być może to jest problem (że państwo dotuje prywatną własność) ale to, że gospodarze/właściciele takich budynków mają prawo ustalać zasady dotyczące tego kto i w jaki sposób może z nich korzystać jest normą w cywilizowanym kraju więc nie wiem w czym problem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 190 z 224 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów