orientuję się ktoś z Was gdzie w Warszawie bądź okolicach można zrobić taki kurs...
orientuję się ktoś z Was gdzie w Warszawie bądź okolicach można zrobić taki kurs...
Witam
miałem małe kłopoty w kościele
po ustawieniu WB wszystko szło dobrze dopóki kamerzysta nie świecił w kadr jakąś taką diodową lampą która wydawała się świecić na biało jednak na zdjęciach wychodziło kompletnie żółto było ich dwóch obydwaj z lampami no i nie powiem miałem kłopot teraz męczę photoshopa :/
tryb mieszany![]()
z lampą lepiej to wychodziło, jednak odbijałem od sufitu może lepiej byłoby nałożyć dyfuzor i kombinować coś z rozproszeniem światła
do końca nie byłem przekonany do jakich wartości iso dojeżdżać w kościele z obiektywem 24-70 2,4 i 5d robiłem tym zestawem pierwszy raz więc trochę chrzest bojowy i mój i aparatu
Przez te lampki zatraca się cały sens fotografii bez użycia lampy we własnym zestawie, powinniśmy chyba automatycznie gdy kamerun przyświeca używać swojej lampki, obróbka nie zawsze da dobre efekty, ale co poradzić ...
polemizowal bym bo jesli lampka ma dobrana moc to sie potrafi przydac i mozna to wykorzystac a zmienic lokalnie balans bieli etc obecnie to chyba zaden problem , to tylko dodatkowa robota niestety
bol jest jak ta lampa przepala bo burak za kamera nie jest w stanie pomyslec o doborze ekspozycji do warunkow
no comment...
Jak na ostatnim weselu wyskoczył mi kamerun ze " spawarą ",+ 3 lampy na statywach,to myślałem że go zdejmę.
Poprosiłem delikatnie żeby wyłączył na chwilę chociaż lampę na kamerze, to do mnie z pretensją, jaki ty sprzęt używasz że nie możesz sobie poradzić.
Zaznaczę że było ich 2.( tatuś z synkiem )
5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------
ta a kamerki pewnie 10 letnie maja jeszcze
no comment...