Strona 166 z 224 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

arturpa001
    Guest

Smile

W Gnieźnie prawdopodobnie odbędzie się 6 i 20 listopada od 10 do 13.
    Kurs jest bezterminowy. Trzeba uczestniczyć na tych 2 spotkaniach. Koszt kursu uzależniony jest od liczby uczestników (ok. 50 zł.).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bardzo ciekawy wątek. Fajnie, że dzielicie się tutaj swoim doświadczeniem.

Chciałem tylko sprostowac
    Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Do meczetu nikt nie wejdzie w butach - i nie chodzi tu o utrzymanie czystości. Proste?
    W butach czy bez będąc innowiercą do meczetu nie wejdziemy.

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Oj wejdziemy, wejdziemy... Nawet przewodnik oprowadzi.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    No na kursie to księcia nie dopuszczali nawet włażenia na prezbiterium (zresztą miałem taki ślub że nawet kroku na prezbiterium nie można było wykonać bo batman wstrzymywał imprezę) a co dopiero jakieś łażenie dalej
    Bo do prezbiterium to przede wszystkim się nie włązi. Szacunek do inych profesji widzę jest...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit: włazi
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 24-09-2010 o 18:23 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Najlepszym momentem na uzgodnienie z księdzem zasad pracy fotografa lub kamerzysty jest moment kiedy młodzi ustalają z księdzem sam ślub już na samym początku... wtedy jest to najlepsza baza do pełnego sukcesu ksiądz powinien się określić już wtedy czy licencja jest niezbędna czy można używać lampy i wiele innych szczegółów...Jest to moment pewnego rodzaju negocjacji również odnośnie ofiary za ślub ...zdecydowanie lepiej jeśli to młodzi ustalą główne szczegóły...Młodzi są dla księdza partnerem w takiej rozmowie jeżeli jasno określą że życzą sobie pamiątki z uroczystości zaślubin ksiądz nie może im tego zabronić może jedynie się określić co dopuszcza a czego nie toleruje wtedy znacznie wcześniej wiemy co nas czeka i spotkanie z księdzem przed samą ceremonia jest tylko formalnością i zazwyczaj jest to miła rozmowa której pierwszy krok zrobić powinni na samym początku młodzi Dlaczego ? bo rozmowa młodych kiedy dają na tak zwane zapowiedzi zawsze jest sympatyczna i przebiega w milej atmosferze i radze to wykorzystać ten fortel tyczy się to również kamerzysty ....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Orientuje się ktoś czy legitymacja wydawana w Krakowie jest ważna bezterminowo?

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Bo do prezbiterium to przede wszystkim się nie włązi. Szacunek do inych profesji widzę jest...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit: włazi
    To wiem i nie włażę nie raz jest tak że miejsca młodych sa tak blisko ustawione że na ten krok trzeba sobie pozwolić, a jeśli chodzi o szacunek to generalnie mam ale jak w każdym środowisku znajdzie się jakaś czarna owca i ten jeden raz tak właśnie było że trafiłem na ślub udzielany przez proboszcza (wcześniej w tym kościele księża prezentowali postawę nie właź za ołtarz i mi na głowę bo znali ograniczenia ich lokalu) i proboszcz uparł sie że pokaże kto tu jest szef i musiałem jakieś kosmiczne pozy na jednej nodze wyczyniać żeby chociaż troszkę z przodu młodych mieć nie wspominając że nie rozpoczął kazania dopóki i ja i kamerzysta nie wyłączyliśmy sprzętu i nie zajęliśmy miejsc w nawie bocznej tak żeby nam nie przyszło czasem do głowy jakiegoś zooma z boku użyć w czasie kazania. i dla tego tego jednego nie będę tytułował księdzem, kapłanem etc
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

studentmibm1
    Guest

Domyślnie

jakies wiesci na temat kursu w okoliacach Katowic, Gliwic, Zabrza, Rudy slaskiej itp ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Orientuje się ktoś kiedy jakiś kurs w Poznaniu? Zazwyczaj jest coś koło końca roku z tego co pamiętam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buaha Zobacz posta
    Orientuje się ktoś kiedy jakiś kurs w Poznaniu? Zazwyczaj jest coś koło końca roku z tego co pamiętam
    Cytat Zamieszczone przez www.archpoznan.pl
    Kurs dla fotografów i operatorów zajmujących się videofilmowaniem uroczystości religijnych w Archidiecezji Poznańskiej organizowany jest raz w roku w grudniu. Informacje o dokładnym terminie przesyłane są na przełomie października i listopada do księży proboszczów oraz zamieszczane na stonie www. Ze strony internetowej będzie można pobrać formularz zgłoszeniowy. Jest to kilkugodzinne spotkanie. Koszt - kilkadziesiąt złotych.

Istnieje możliwość uzyskania tymczasowego zaświadczenia (ważnego do końca roku). W tym celu należy na adres Kurii przesłać prośbę o jego wydanie wraz z opinią księdza proboszcza parafii zamieszkania. Na adres zwrotny prześlemy stosowne zaświadczenie.
    http://www.archpoznan.pl/content/view/1410/202/
    Zazwyczaj jest w okolicach 10-15 grudnia, w kościele przy ul. Fredry.

Strona 166 z 224 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów