Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta

PS. Czy ktos z was robil juz slub w Registry Office w UK?
    robilem 1 slub w uk w urzedzie. nie wiem czy to generalna zasada czy wymysl urzednika (mysle ze jednak zasada) ze w czasie ceremonii byl zakaz robienia zdjec. mozna bylo robic tylko przed i po.
    po ceremonii mlodzi mieli kilka minut na pozowanie do zdjec udajac ze podpisuja dokumenty. niestety ta pozowana sesje tez nadzorowal urzednik i musialem dostosowac sie do jego rytmu podczas gdy on nie zwracal uwagi na mnie.
    ze slubami w uk trzeba byc ostroznym. para mloda bedac niezadowolona ze zdjec moze podac cie do sadu zadajac nawet ... zwrotu kosztow calego slubu. z tego co wiem fotografowie chronia sie przed tym wykupujac specjalne pakiety ubezpieczen od odpowiedzialnosci cywilnej (chyba w ok. 1000 gbp rocznie).
    te informacje pochodza z wiarygodnego zrodla ale osobiscie ich nie sprawdzalem.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanarek Zobacz posta
    robilem 1 slub w uk w urzedzie. nie wiem czy to generalna zasada czy wymysl urzednika (mysle ze jednak zasada) ze w czasie ceremonii byl zakaz robienia zdjec. mozna bylo robic tylko przed i po.
    po ceremonii mlodzi mieli kilka minut na pozowanie do zdjec udajac ze podpisuja dokumenty. niestety ta pozowana sesje tez nadzorowal urzednik i musialem dostosowac sie do jego rytmu podczas gdy on nie zwracal uwagi na mnie.
    ze slubami w uk trzeba byc ostroznym. para mloda bedac niezadowolona ze zdjec moze podac cie do sadu zadajac nawet ... zwrotu kosztow calego slubu. z tego co wiem fotografowie chronia sie przed tym wykupujac specjalne pakiety ubezpieczen od odpowiedzialnosci cywilnej (chyba w ok. 1000 gbp rocznie).
    Mam wzor umowy gdzie jest jasno zapisane ze para nie ma prawa oskarzyc lub zadac od fotografa jakichkolwiek pieniedzy itp.
    Tez o tym slyszalem ze focic zabardzo nie ma jak ??:

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dagens
    Guest

Domyślnie

Witam,

bardzo sie ciesze ze znalazłam to forum, sama fotografuje sprzetem Canona i juz znalazłam kilka bardzo przydatnych informacji

Mam pytanie odnosnie robienia zdjec w kosciele na slubie. Otoz niebawem bede fotograwem na slubie, dzisiaj bylam nawet pocwiczyc sobie w kosciele i powiem szczerze mialam problem z dobrym ustawieniem.

Posiadam 400D oraz EF 24-70mm f/2.8 L USM, mam tez lampe błyskowa.
    Czy moglaby sprosic o jakies rady z ustawieniem tego sprzetu ?Moze ktos ma pododbny zesawt i doswiadczenie z kosciolem?

P.S.
    Jest to moj pierwszy post a na forum jestem od 30 minut dlatego przepraszam jesli wrzucilam posta nie tu gdzie trzeba

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanarek Zobacz posta
    Public liability insurance <- tak to sie nazywa, więcej info pod linkiem http://www.businesslink.gov.uk/bdotg...mId=1074301656 dobrze mieć nawet jeśli nasz kontrakt mówi ze PM nie mogą podać nas do sadu bo zdjęcia im się nie podobają, zaoszczędzi nam to wielu problemów także w wypadku kiedy coś się przydarzy któremuś z PM np. podczas sesji plenerowej jedno skręci sobie nogę, ipt.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Uprawnienia umieszczania postów