Strona 94 z 224 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Nawet mogła by się zebrać grupka ludzi np. z Krakowa i jechać jednym pojazdem do Katowic czy gdzieś a koszta rozdzieliło by się po równo.
    Najbliższy kurs w Katowicach jest na przełomie marca/kwietnia 2010.
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Nie musi być dokładnie w Katowicach. Może być w miastach ościennych (w najgorszym wypadku nawet w Sosnowcu - piszę tak, bo teraz tam na 5 lat dają ;/).
    Mam 2 fotografa i on nie ma tego kursu i na ślub w sierpniu nie może iść... trzeba do tego czasu ten kurs gdzieś załatwić... tylko gdzie?
    Wiem, że nic nie wiem :/

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirDuncan Zobacz posta
    a nad kursem liturgicznym to sie sam zastanawiam, bo chcialbym wiedziec kiedy powinienem fotografowac, a kiedy nie...
    No to się dowiesz tylko tyle że fotografować można zawsze i nie ma żadnych przeciwwskazań. Przynajmniej tak w mojej mieścinie głoszono.

A kursik miło wspominam, kawa, herbata, ciasteczka - starają się.

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    No to się dowiesz tylko tyle że można zawsze i nie ma żadnych przeciwwskazań. Przynajmniej tak w mojej mieścinie głoszono.

A kursik miło , kawa, herbata, ciasteczka - starają się.
    a nie jest tak, ze chociazby w trakcie kazania nie powinno sie zdjec robic? gdzies tak slyszalem i na kilku ostatnich slubach widzialem, ze fotografowie sie do tego dostosowywali (moze przypadek taki).
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Szczecin:

Kurs planowany dopiero na wrzesień,październik niestety

Planowane są spotkania w 2 soboty, teoria, oraz spotkania z ludźmi zajmującymi się foto-video, może coś jeszcze.

Opłata to ok 100 więc z tym może być różnie.

Wydawane zalaminowane zaświadczenie ważne 2 lata, jeśli nic się nie zmieni i nie będzie rażących skarg na fotografa po tym okresie przedłużane bezterminowo.

Tyle udało mi się dziś usłyszeć od księdza organizującego owe kursy.

Aha co ciekawe! Zaświadczenia są ważne na terenie archidiecezji w której zostały wydane, ale jak do tej pory są honorowane w innych archidiecezjach. Pytanie czy im się to nie odwidzi, bo to było by delikatnie mówiąc chore...
    Ostatnio edytowane przez xsardas ; 24-06-2009 o 14:57

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Zaświadczenia są ważne na terenie archidiecezji w której zostały wydane, ale jak do tej pory są honorowane w innych archidiecezjach. Pytanie czy im się to nie odwidzi, bo to było by delikatnie mówiąc chore...
    Jeżeli by tak nie było to doszło by do paradoksu polegającego na tym, iż osoba chcąca w miarę swobodnie fotografować śluby na terenie całego kraju musiała by posiadać 14 zaświadczeń (o ile dobrze pamiętam to tyle jest archidiecezji). Obrzędy w całej Polsce odprawiane są według jednego "schematu" (oczywiście mogą wystąpić pewne różnice, jednakże zazwyczaj dotyczą one szczegółów), tak więc osobiście nie bardzo widzę sens we wprowadzaniu takiej "regionalności".
    Ostatnio edytowane przez axk ; 24-06-2009 o 17:52
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Ja tam tylko mówię co usłyszałem od osoby która się tym zajmuje w Szczecinie. I powiem że lekko mnie to zdziwiło.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ode mnie na 10 ślubów jak na razie tylko na jednym wołali dokumentu.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Ja tam tylko mówię co usłyszałem od osoby która się tym zajmuje w Szczecinie. I powiem że lekko mnie to zdziwiło.
    A ja od tej samej osoby usłyszałem że kursy odbyte w kuriach Koszalińskiej oraz Zielonogórskiej u nas w Szczecinie będą honorowane więc o czym już tu pisałem, odbyłem kurs w kurii Koszalińskiej i gorąco go polecam ze względu na to iż trwał 1,5 godziny i kosztował 70 zł. Również nie wydaje mi się żeby trzeba kilkanaście kursów odbywać bo każdy i tak jest opracowywany w oparciu o te same wytyczne Episkopatu Polski.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli by tak nie było to doszło by do paradoksu polegającego na tym, iż osoba chcąca w miarę swobodnie śluby na terenie całego kraju musiała by posiadać 14 zaświadczeń (o ile dobrze pamiętam to tyle jest archidiecezji).
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Podział...kiego_w_Polsce
    dokladnie o tym samym pomyslalem jak dostalem ID z tekstem
    Zaświadcza się o ukończeniu Kursu Pastoralno-Liturgicznego dla operatorów audiowizualnych i uprawnia do rejestracji uroczystości religijnych w kościołach diecezji radomskiej

Strona 94 z 224 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów