Strona 92 z 224 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A to będzie dyskryminacja ze względu na przekonania religijne w końcu kościoły są otwarte dla wszystkich. Z tego co wiem nie trzeba być wcale katolikiem aby móc focić w kościele. Pewnie w takim przypadku owe szkolenie rzeczywiście ma jakiś sens, sensu za to dla mnie nie ma zupełnie wysokość opłaty.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To JUŻ JEST dyskryminacja ze względu na przekonania religijne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chwila, chwila, kursy liturgiczne?

To znaczy, że żeby robić zdjęcia w kościele katolickim to trzeba u nich skończyć kurs?

A jeżeli wejdę bez kursu, bez pytania, bez zgody i po prostu będę robił zdjęcia na ślubie, to co się stanie? Piorun mnie strzeli? Co za hieny, na każym kroku pompują od ludzi pieniądze.

I czy przypadkiem to nie jest tak, że kościół jest "miejscem publicznym" i jeżeli każdy może do niego wejść, to czy można zabronić robienia zdjęć?
    Ostatnio edytowane przez Mikey ; 19-06-2009 o 13:10

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Oczywiście, że możesz. Ja tak robiłem od kilku lat. Z grzeczności wcześniej zachodziłem do księdza i pytałem czy nie ma problemu, czy to mu nie będzie przeszkadzało, a gdy pytał o pozwolenie mówiłem wprost że nie mam ale wiem jak się zachować, a jak ma jakieś uwagi to niech wali z mostu Zwykle nie było problemu. Niestety w tamtym roku zdarzyło mi się dwa razy focić w malutkich, wiejskich kościółkach, gdzie księża żyli jeszcze w przekonaniu o swojej władzy nad duszami i miałem z nimi niepotrzebne "przejścia" i dyskusję, co odbiło się lekkim zdenerwowaniem na mnie i na młodych. Aby uniknąć takich nieprzyjemnych sytuacji i oszczędzić swoje skołatane nerwy zgłosiłem się po oficjalne pozwolenie choć jestem przeciwnikiem takiego nabijania kasy kosztem ciężko pracujących fotografów

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikey Zobacz posta
    A jeżeli wejdę bez kursu, bez pytania, bez zgody i po prostu będę robił zdjęcia na ślubie, to co się stanie?
    Istnieje możliwość iż zostaniesz poproszony o zaprzestanie fotografowania lub opuszczenie świątyni.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Istnieje możliwość iż zostaniesz poproszony o zaprzestanie fotografowania lub opuszczenie świątyni.
    A jeżeli się nie zgodzę i będę fotografował dalej?

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

To Cię wyproszą mniej lub bardziej kulturalnie, czy to się tak trudno domyslic ?
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    To Cię wyproszą mniej lub bardziej kulturalnie, czy to się tak trudno domyslic ?
    Przyjdzie "bramkarz" i mnie wyniesie przed kościół czy wezwą policję?

Nie rozumiem tego, to jest bezczelne, że ktoś wymaga ode mnie zapłaty za to żebym miał pozwolenie fotografować w kościele. Jeżeli ludzie którzy biorą ślub "wynajmują" kościół na ceremenię, a ja jestem z nimi to w czym problem?
    Ostatnio edytowane przez Mikey ; 19-06-2009 o 16:57

Zablokowany

Domyślnie

Nie, ksiądz może zrobić akcję i głośno przez mic poprosić cię o wyjście. I będziesz w czarnej d....

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikey Zobacz posta
    Przyjdzie "bramkarz" i mnie wyniesie przed kościół czy wezwą policję?
    Nikt Cię nie będzie wynosił, jeżeli już to zostaniesz o to poproszony. Zadaj sobie pytanie czy byłbyś gotów zaryzykować wyproszenie i popsuć tak ważną uroczystość z powodu kawałka papieru którego "wyrobienie" nie stanowi żadnego problemu.

Przywitanie się z kapłanem przed ceremonią oraz uzgodnienie szczegółów dotyczących fotografowania wskazuje na profesjonalizm oraz kulturę osobistą fotografa. Czytając Twoje dotychczasowe wypowiedzi odnoszę wrażenie iż obie cechy są Ci obce.
    EOS + Speedlite

Strona 92 z 224 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów