na wielkanoc ;-)
.
3go czerwca o 12 będzie w Łowiczu (jest co miesiąc w 1wszą środę miesiąca) .. 80 zł trzeba mieć zdjęcie i kwitek od proboszcza że się nadajecie.. trwa trochę ponad godzinę.. 3go czerwca aktualne - z Kielc wybiera się 3 osoby
Edit: http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis...?id=804&idd=91
Ostatnio edytowane przez arturs ; 22-05-2009 o 17:02
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
www.fotografialodz.com
Pewnie poganie mają zwyżkę za szkodowość ;-)
Dołączam się do pytania![]()
A może ktoś zna termin takiego kursu w Ełku? Pewien ksiądz zbywał mnie przez pół roku, gdy pytałem na telefon. Zrezygnowałem już, ale może ktoś inny miał więcej szczęścia i wie![]()
400D | 17-85/4-5.6 IS USM | 50/1.8 | 70-200/4 L IS USM | 580EXII
Jestem już po wizycie w mojej parafii. Udało mi się załatwić rekomendację choć nie obylo się bez przepychanek bo nie mieszkam już z rodzicami (a to moja parafia z lat dziecięcych) i ksiądz chciał mnie skierować do parafi w obrębie której teraz mieszkam. To mówię mu że w sumie mieszkam tam od 2 miesięcy (tak naprawde lat) i że woląłbym już nie chodzić tam a tu jednak byłem nawet przez rok ministrantem, a ksiądz nawet ostatnio mojego dziadka chował itd. Generalnie udało się i dodatkowo załatwiłem sobie przy okazji świadectwo chrztu na własny slub we wrzesniu. W zaświadczeniu ksiądz mi napisał że parafia zaświadcza że jestem wierzący i praktykujący (tak na pasterki chadzam) i że jestem godzien uczestniczyć w kursie fotograficznym. Zapytałem czy te kursy zdaniem księdza są potrzebne na co odparł że byle kto nie może się kręcić wokół ołtarza i jak ja sobie wyobrażam jakby tak każdy chodził i robił zdjęcia. Mimo że to dość kiepska odpowiedź to nie cisnęłem go dalej bo gotów jeszcze mi nie dać kwitu.
Te zaświadczenia to jakiś skandal, najgorsze jest to że nie ma z tym co zrobić bo kościoła do sądu nie da rady podać.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący