-
Dzisiaj tj.6.03.2009 jestem po pierwszym dniu takiego kursu w archidiecezji lubelskiej, jutro jeszcze musze zmarnować parę godzin, żeby dostać zezwolenie. Koszt: 190zł. W cenę wliczyli teczkę w zmateriałami liturgicznymi - czyli cztery kartki xero z informacją na jakiej podstawie wprowadza się zezwolenia, wynajęcie sali w domu katechetycznym. Na 12.30 jutro przewidziano obiad dla uczestników więc prowadzący stwierdził że część kasy pójdzie na kieszonkowe dla sióstr które gotowały zupę. Kupę gadania o pierdołach, wnioski właściwie cudo: 1. Pozwolenie obowiązuje tylko na terenie archidiecezji lubelskiej czyli np. w Krakowie gdybym fotografował ślub ksiądz może zakazać mi wykonania zdjęć bo będę miał nieważne pozwolenie lub ksiądz może stwierdzić że na miejscu mają własnych fotografów. 2. Prowadzący klecha stwierdził, że jesteśmy tolerowanym podczas uroczystości "ciałem obcym". 3. Legitymację otrzymuję in blanco, widnieje tam tylko numer partyjny - zdjęcie wklejam sobie sam. 4. 95% czasu szkoleniowego to czcza gadanina o strukturze mszy świętej i zachęcanie do kupna książeczek o liturgii słowa. 5. Kurs jest moim zdaniem formą wyłudzenia pieniędzy - było ponad 80 osób x 190zł....6. 5 lat fotografowałem bez zezwolenia i mnie cholera podkusiło żeby wywalić w błoto pieniądze....AAAAAMMmmmmEEEEEN
Uprawnienia umieszczania postów