Strona 63 z 224 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To jest jawna dyskryminacja... z biegiem czasu nic tylko sie utwierdzam czym tak naprawde jest instytucja nazywana "kosciolem" , a mamy XXI wiek niby...
    dyskryminacja czy nie to szkoda czasu na takie dywagacje bo one nic nie zmienią - tu przynajmniej określili jasno co, gdzie, kiedy i za ile a nie jakieś "co łaska".. co do opinii od proboszcza to oczywiście może być kwestia dyskusyjna..
    ale na opłatę za taki kurs/papier nie ma się co oburzać bo prawie każdy z fotografujących zawodowo ślub na tym zarabia - nie mówcie że biorąc od tysiąca do trzech za ślub nie stać fotografa na 50-250 zł na taki papier - nawet raz do roku bo to hipokryzja..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wiem wiem dlatego nic wiecej juz nie pisz ;] ,oplata to co innego i w to nie wnikam ani w jej wysokosc , ale papierek polecajacy jednoznaczny jest dla mnie z tym ze musi to byc osoba wierzaca , a to juz... ekhm no ;].
    no comment...

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To jest jawna dyskryminacja... z biegiem czasu nic tylko sie utwierdzam czym tak naprawde jest instytucja nazywana "kosciolem" , a mamy XXI wiek niby...
    Ciekawe, czy jak się Księdzu auto zepsuje, to idzie do katolickiego mechanika, czy do po prostu najlepszego mechanika Spotkałem się już z odmową wykonania zlecenia ze względu na przekonania religijne. Odmówiono wprawdzie nie mnie, ale mojemu kumplowi z branży video. Sam jestem protestantem i zapisałem się na najbliższy kurs - dla świstka. Ciekawe, co z tego wyjdzie :0)
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 01-03-2009 o 17:34

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Coś już napisał

Domyślnie

W Lublinie taki kurs ma się odbyć 6-7 marca.

I zapytam od razu, czy ktoś wie, jak ma ta rekomendacja od proboszcze wyglądać?? (o treść mi chodzi- albo może proboszczowie są już w tym względzie "przeszkoleni" i sami wiedzą? :wink
    Ostatnio edytowane przez AgaP ; 01-03-2009 o 20:02

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Wiedza wiedza, musisz tylko proboszczowi powiedziec z jakiej okazji ma ja wypisac.
    Would?

Domyślnie

Nie zapomnij tylko sypnąć mu troszkę mamony.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjoter Zobacz posta
    Nie zapomnij tylko sypnąć mu troszkę mamony.
    Iiii, tam, nie demonizujmy, są tacy co za darmo na pewno wypiszą. Nasz raczej tak, z tego co słyszałam.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Sam jestem protestantem...
    No właśnie - czy na ślubach protestanckich/prawosławnych/żydowskich/muzułmańskich (bo chyba wolno na nich fotografować i się to robi, a w Polsce są osoby tych wyznań, mimo że należą do mniejszości, więc tym bardziej jest prawdopodobne, że fotograf będzie innego wyznania, a więc nieobeznany z ceremonią) duchowny żąda jakichkolwiek papierów na potwierdzenie ukończenia stosownego kursu? Czy takie kursy są w ogóle organizowane?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    No właśnie - czy na ślubach protestanckich/prawosławnych/żydowskich/muzułmańskich (bo chyba wolno na nich fotografować i się to robi, a w Polsce są osoby tych wyznań, mimo że należą do mniejszości, więc tym bardziej jest prawdopodobne, że fotograf będzie innego wyznania, a więc nieobeznany z ceremonią) duchowny żąda jakichkolwiek papierów na potwierdzenie ukończenia stosownego kursu? Czy takie kursy są w ogóle organizowane?
    Nie - nigdy o czymś takim nie słyszałem ani nikt tego ode mnie nigdy nie wymagał. Jedyne co obowiązuje to poziom IQ wystarczający do tego, by wyczuć, kiedy można a kiedy nie.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Był, ponieważ sam w nim uczestniczyłem... Kosztowało mnie to 200zł na 10 lat.

Strona 63 z 224 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów