Strona 43 z 224 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c24rny Zobacz posta
    Witam,
    wie ktos cos moze o najblizszym kursie w rejonie krakow - katowice ?

pozdro.
    Ostatnio się odbył w Krakowie z końcem maja . Były organizowane jak uzbierało sie około 20 chętnych, ale nie wiem czy będzie kolejny przed wakacjami. Więcej informacji tutaj i trzeba pytać:
    http://diecezja.pl/index.php?page=kurs
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

No właśnie - co z Poznaniem? czy ktoś się orientuje kiedy w Poznaniu lub może i gdziekolwiek można taki kurs dla fotografów zrobić? ..muszę mieć papier - po co nieprzyjemności.. Hmmm...

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niestety przegapiłem kursy w warszawie na początku kwietnia. Czy ktoś się orientuje czy w okolicach warszawy będą jeszcze organizowane kursy dla fotografów?
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

Przeczytałem kilkanaście stronic tu u nas na forum, i sięokazuje że w zasadzie to nikt nic nie wie na temat gdzie i kiedy sie cokolwiek odbędzie hmm... JAK KTOś COś WIE TO NIECH PISZE! ..jak jak cokolwiek się dowiem, to będe wklejał KOCHANI! Inteersuje mnie Poznań i Radom - kursy.. ..5tego lipca mam foto-ślub, nie chciał bym nieprzyjemności jakichkolwiek w kościele hmmmm.. ..Pozdrowionka! Seb

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virpower Zobacz posta
    Przeczytałem kilkanaście stronic tu u nas na forum, i sięokazuje że w zasadzie to nikt nic nie wie na temat gdzie i kiedy sie cokolwiek odbędzie
    Twoja lokalna kuria powinna wiedzieć. Telefon i z głowy, zamiast czekać godzinami, dniami, miesiącami na łaskę forumowiczów .

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Z powodu przegapienia kursów w Bielsku-Białej wysłałem mail z prośbą o wpisanie mnie na najbliższy kurs w Krakowie. Panowie z okolicy którzy nie mają legitymacji lub się wahają....zapisywać się w Krakowie!:smile:
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Dopiero zaczyna Awatar MorF

Domyślnie

Mam prosbe do uczestnikow ostatniego kursu w Warszawie,
    wcielo mi akurat jedna jedyna kartke z notatkami, ktora mnie interesowala w tym calym kursie (oprocz kartki - zaswiadczenia oczywiscie :P )
    chodzi mi o to gdy Ks. wymienial co konkretnie w jakim sakramencie powinno zostac uwiecznione,
    moze ktos kto to notowal, moglby przeskanowac?
    Bylbym b.wdzieczny

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A kiedy taki kolejny kurs w Warszawie jest?
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Dopiero zaczyna Awatar MorF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    A kiedy taki kolejny kurs w Warszawie jest?
    w przyszlym roku pewnie.
    Wszystkie info na stronie Kurii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    A gdzie to wyczytałeś? W Kościele katolickim podczas liturgii nie ma momentów, których nie wolno fotografować. Jedynie niektórzy księża proszą o powstrzymanie się z pstrykaniem podczas niektórych momentów - najczęściej dotyczy to homilii.
    Ja się nie znam, ale kiedyś rozmawiałem z moim proboszczem (na okoliczność własnego ślubu) i mówił, ze np. w momencie podniesienie nie nalezy robić zdjęc. Moment przeistoczenia to najwazniejszy punkt liturgii i należy uszanować sacrum. Może to tylko jego sugestia ?

Potwierdziła to moja znajoma fotografka, która na ten moment mszy odkłada aparat dając tym samym do zrozumienia księdzu ze nie bedzie kłapała lustrem w chwili gdy przez kilka sekund w kościele jest cicho jak makiem zasiał
    Ale podkreślam - ja się nie znam

Z trzeciej strony dobre ujęcie, zbliżenie kapłana z podniesioną hostią byłoby bardzo efektowne...
    My mamy zdjęcie księdza - trafione centralnie "z przodu" w chwili gdy miał ręce szeroko rozłożone i lekko zerkał na mszał.
    Tez efektowny moment.

Strona 43 z 224 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów