Oczywiście że się upaniętnia te chwile.. ale co podkreśliłem - sam przyznajesz że takie sytuacje mogą mieć miejsce.. co więcej - miały bardzo często miejsce - do tego po "wysypie" aparatów cyfrowych na rynku z takich uroczystości jak ślub czy komunia zrobił się cyrk pod tym względem - byłem parę razy na ślubach gdzie na oko połowa gości rzucała się do przodu żeby cyknąć fotkę...
O braniu "za klapy" przez księdza nie słyszałem, ale słyszałem o poproszeniu przez mikrofon o opuszczenie kościoła przez pstrykacza wraz z informacją że będzie kontynuował jak ten albo opuści kościół albo schowa sprzęt i zaprzestanie przeszkadzać..
I ciekawostką będzie co w tej sytuacji zrobisz
Akurat to nie jest takie głupie i absurdalne.. akurat ja jestem przeciwnikiem hierarhii kościelnej, nie darzę ich w ogóle sympatią i tego co wyprawiają w temacie polityka, aborcja, kombinacje z ziemią i jej zwrotem, przewałami na grubą kasę.. ale akurat te zezwolenia nie są takie najgorsze.. robią dużo gorsze rzeczy.. poza tym jak ktoś bierze parę/parenaście stów za jeden slub to i 50dych rocznie odżałuje
Proszę bardzo.. nie przeszkadzasz.. w końcu to forum dyskusyjne
Pozdrawiam