a ja właśnie ukończyłem dziś taki kurs:P
a ja właśnie ukończyłem dziś taki kurs:P
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Ogólnie wszystko można byleby to wcześniej uzgodnić. Wszystko oczywiście w granicach rozsądku, bo np. na kursie w Katowicach ksiądz opowiadał o przypadku kiedy fotograf chcąc uwiecznić przysięgę wlazł na ołtarz i klęcząc walił foty - podkreślił że to się zdarzyło 1 raz na 100.000, ale się zdarzyło. Oczywiście nie należy walić seriami ile wlezie, bo to rozprasza - i jak najmniej używać lampy, jeżeli to możliwe.
30D, w drodze C10-22, 24-105/4L IS, Speedlite 580EX II, Lowepro Flipside 300 i się powoli rozwija... no i jeszcze jakaś małpka po drodze.
To by mogło całkowicie położyć robote.
Niektórzy księża używają mikrofonu w ten sposób że sami mówią do niego z bliska ale w kierunku młodych tylko lekko wychylają, a oni i tak najczęściej mówią ciszej niż ksiądz. Jeśli nie nagrasz dźwięku z ,,realu,, to go wcale można niemieć.
witam
ja bylam w marcu w katowicach na takim kursie kurs byl bezplatny lub co laska i takie zaswiadczenie jest wazne bezterminowo. mowili ze niekiedy mowia ze na dany okres ale to nie prawda.
To możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące....
popniunia
W Rzeszowie kurs rusza 23-24 maja w Instytucie Jana Pawła II.
http://www.instytut.rzeszow.pl/strona.aspx?id=37,4,7,1. Cena kursu mogłaby być niższa....![]()
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
Czy wie ktoś coś o najbliższym kursie tego typu w Katowicach?
EOS + Speedlite
Tarnow zakonczony. 50 zeta, i czwartek oraz tydzien pozniej w sobote od 9-13:30.
Nastepnym razem zapraszaja za rok.
C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)
a może coś w lublinie będzie? wiecie cosik?![]()
I ja się również dołączę do wątku. Czy ktoś wie kiedy odbędzie się kurs w Archidiecezji Gnieźnieńskiej?
Ja rozumiem kurs fotograficzny,ale czy ktoś mi może wyjaśnić sensowność kursu liturgicznego w kwestii robienia zdjęć?
W kwestii tajne przez poufne organizuje sie kursy, trzeba mieć uprawnienia przez zaświadczenia,ale to kwestia "zamknięta".
A kościół jest otwarty.
O co w tym wszystkim chodzi bo nie pojmuje.