Strona 28 z 224 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Dopiero zaczyna Awatar tgrzyska
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Dziwne co wypisujecie o zaświadczeniach od proboszcza, o przedłużaniu ważności legitymacji. Byłem na kursie w Katowicach. I tak po pierwsze nie trzeba być katolikiem, żeby mieć zaświadczenie - było to jawnie powiedziane - oczywiście to pomaga, bo się wie co kiedy i jak, ale nie jest to konieczne. Po drugie zaświadczenie jest ważne w całej Polsce - w końcu te zalecenia które rozdają to są zalecenia komisji Episkopatu Polski, a więc wszędzie takie same - to z jakiej racji zaświadczenia mają być lokalne, skoro zdobyta wiedza ma być taka sama?? Aha no i oczywiście zaświadczenia są dożywotnie i nie wymagają odnowienia. Tyle sporstowania
    30D, w drodze C10-22, 24-105/4L IS, Speedlite 580EX II, Lowepro Flipside 300 i się powoli rozwija... no i jeszcze jakaś małpka po drodze.

Coś już napisał Awatar sj_sj
    Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seta_lp Zobacz posta
    Panowie tak czytam sobie ten temat i mam pytanie kiedy taki kurs w Lublinie??
    to ja Ci odpowiem, bo byłem. Kurs był 7-8 marca. Na nastepny trzeba czekac chyba Adin Rok.

Sebastian

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin City

Domyślnie

sj_sj a powiedz mi gdzie taki kurs jest organizowany bo moze dowiem sie czegos na miejscu...
    EOS 400D + Kit 18-55 + Canon 28-105
    Olympus c-4000z + filterki

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie

Gdzie można się zgłosić na taki kurs??? aby móc focić w kościele.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez graf68 Zobacz posta
    ...do przedłużania jej ważności....

ja zrobiłem w lutym i mam dożywotnio... co kraj to obyczaj??:
    5d MkII

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgrzyska Zobacz posta
    Aha no i oczywiście zaświadczenia są dożywotnie i nie wymagają odnowienia. Tyle sporstowania
    no niekoniecznie, lepiej by było gdybyś tak autorytatywnie wypowiadał się w sprawach przy których masz 101% pewności, mam zaswiadczenie z kursu w Częstochowie (podobnie jak kilkadziesiąt osób z tego forum z którymi mialem przyjemnośc się tam spotkać) którego ważnośc wygasa 31 grudnia br
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał Awatar sj_sj
    Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seta_lp Zobacz posta
    sj_sj a powiedz mi gdzie taki kurs jest organizowany bo moze dowiem sie czegos na miejscu...
    Kurs byl jak sie idzie od deptaka w dół przez Brame Grodzką i przechodzisz nią i widzisz po lewo PKS i a z przodu Zamek. Wtedy skręcasz w PRAWO i po schodach schodzisz po czym skręcasz znowu W PRAWO i tam jest jakiś Dom Boży (w każdym razie kościół napisane na jednych drzwiach, a na drugich to było coś innego).

Z tego co "ksiundz" mówił, oni robią takie coś co roku lub, ale to nie jestem 100% pewien, jak się zbierze ze 20 osób chętnych ad hoc.

Seb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez utente Zobacz posta
    Gdzie można się zgłosić na taki kurs??? aby móc focić w kościele.
    17 i 26 kwietnia w tarnowie.A tak wogole to ile jest tutaj chetnych na kurs w tarnowie??
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja miałem być, ale raczej na pewno mnie nie będzie...
    "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Początki nałogu

Domyślnie

diecezja legnicka:
    http://www.diecezja.legnica.pl/aktual/a_586.php
    Kursy w czterech miastach po kolei, Jelenia Góra, Legnica, Kamienna Góra i Bolesławiec. 100 zł od głowy!!!
    Co ciekawe kurs organizuje Wydział Duszpasterski Legnickiej Kurii Biskupiej razem z redaktorami legnickiej edycji tygodnika "Niedziela"

Strona 28 z 224 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów