Strona 25 z 224 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    ok thx

ale właściwie to chodziło mi bardziej o to, czy jak już będe miał to pismo od proboszcza, to ide do, sekretariatu/kancelarii/lub_cczegoś_innego, parafii w której będzie ten kurs i mówię, że chce się zapisać. Oni pobierają opłatę i wpisują mnie na liste... Czy poprostu tak jak pisał Peie - przychodze sobie i później załatwiam formalności :wink:
    z tego co mi wiadomo to gdy przychodzisz na kurs dajesz ten papier od proboszcza i wszysctko jest zalatwione ale jeszcze się zapytam przy najbliższej okazji...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Jeżeli są zainteresowaniu na kurs ze Śląska to mam przyjemność poinformować, że:
    "kurs fotografów i kamerzystów odbedzie sie 4 i 5 marca br. (wtorek i sroda) o godz. 16.30 w auli Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Slaskiego przy ul. Jordana 18. Przypomina sie, że za zgodne z przepisami koscielnymi fotografowanie i nagrywanie obrzedów liturgicznych odpowiedzialny jest ksiadz proboszcz. Ustawicznie sa nadużycia w tym zakresie, co prowadzi do desakralizacji liturgii."

Z tego co wiem "wstęp" za free, ewentualnie co łaska, nie trzeba się zapisywać - wstęp z ulicy...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Smile

Sorry ze nieodpisywalem ale jakos tak zapomnialem troche o tym poscie.
    Kurs odbedzie sie w Kosciele i Oratorium Ksiezy Filipinow w tarnowie.

Gringo997,info jest juz od dawna.Ja mam fax zwrotny z 10.01.2008.

Ja zameldowalem sie tam faxem, i dostalem tez faxem potwierdzenie.Wiem ze niewszyscy wymagaja skierowania, ale to niewielki problem.A przy okazji jesli niemacie jeszcze w parafi fotografa na stanie, to przy okazji mozna sie zakrecic u ksiedza, ktory tez was moze pozniej polecac dalej, bo bedzie tez wiedzial ze jestescie po kursie.
    Niema tego zlego co by na dobre niewyszlo.Moim zdaniem oplaca sie taka wizyta u Proboszcza, pewnie ze trzeba bedzie "co laska" rzucic, ale....
    Ciekaw jestem ilu nas bedzie z tego forum w Tarnowie. W kazdym razie do 17 kwietnia napewno.
    pozdrawiam

Tu macie linka do info, ale male sprostowanie odnosnie terminu.

http://www.diecezja.tarnow.pl/index_01.php?kom=171

Napewno jest to 17,chwartek i 26 sobota, i 20 zeta, mam to na pismie od Kurii.
    Trzeba przyjsc poprostu na 9:00.Przyniesc foty,skierowanie, i 20 zeta, i napewno gdzies sie tam spotkamy i przekazemy prowadzacemu ksiedzu Dr Boleslawowi Morganskiemu wszystko.
    Ostatnio edytowane przez schuvi ; 11-02-2008 o 12:01
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maijn Zobacz posta
    a może ktoś się orjentuje czy taki kurs odbędzie się we wrocławiu lub gdzie dokładnie pytać o coś takiego
    W archidecezji wroclawskiej( http://www.archidiecezja.wroc.pl/ ), jesli uda Ci sie czegos dowiedziec to daj znac bo ja sie z czarnymi dogadac nie moge...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja niedawno 'robiłem' ślub w Małopolsce, nie mam żadnego papierka, nie byłem wcześniej u księdza i bez problemu zrobiłem to co miałem zrobić, czy rzeczywiście to zezwolenie, legitymacja jest tak niezbędna??
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Kolejnym razem podpiszesz umowę, a ksiądz popędzi Cię z kościoła...

Smile

Cytat Zamieszczone przez Kristof Zobacz posta
    ja niedawno 'robiłem' ślub w Małopolsce, nie mam żadnego papierka, nie byłem wcześniej u księdza i bez problemu zrobiłem to co miałem zrobić, czy rzeczywiście to zezwolenie, legitymacja jest tak niezbędna??
    To chyba tylko dlatego ze Ksiadz sam niechcial robic przykrosci Mlodym.
    Ale musze Ci powiedziec ze...odwazny jestes,jesli robisz sluby w nieznanych Ci parafiach niemajac legitki.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Ale musze Ci powiedziec ze...odwazny jestes,jesli robisz sluby w nieznanych Ci parafiach niemajac legitki.
    nazwywając to "odwagą" moim zdaniem byłes bardzo delikatny:-P
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał

Domyślnie

Legitymację po prostu trzeba mieć. Co prawda w większości przypadków księża nie oczekują takiego dokumentu, u mnie średnio raz na 10-15 zrobionych ślubów pyta się o takie zezwolenie.
    Foto Epoka

Smile

Cytat Zamieszczone przez Foto Epoka Zobacz posta
    Legitymację po prostu trzeba mieć. Co prawda w większości przypadków księża nie oczekują takiego dokumentu, u mnie średnio raz na 10-15 zrobionych ślubów pyta się o takie zezwolenie.
    Masz racje ze tak jest, ale jednak pytaja. Niewyobrazam sobie sytuacji, ze jestem w kosciele przed slubem a Katecheta nagle mowi ze Proboszcza niema i niestety niemoze mnie wpuscic do kosciola bez legitki, albo najwyzej co to moge zrobic tylko 10 fotek....luuuudzieee.
    Wtedy nic tylko sie ..hmm sam niewiem co.
    Ja wiem ze majac termin gdzies tam za pol roku, to zanim sie dokladnie dogadac z mlodymi na bank, poprostu sie przejechac do tegoz Kosciola i pogadac o tej kwestii z Proboszczem,i wyjasnic to. Ale tez niebedziecz miec pewnosci co bedzie za pol roku.
    Ale, wiecej to zachodu i kombinacji niz to warte, porownujac z kursem i ciezkimi 20-50 zeta, i swiety spokoj.
    pozdrawiam

Strona 25 z 224 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów