Strona 19 z 224 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

witam, to mój pierwszy post tutaj

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Niestety, nie da się nic zrobić. Dzisiaj rozmawiałem o tym z ks. Wenancjuszem Zmudą, który prowadzi takie kursy i nic z tego. Trzeba czekać do jesieni... niestety...
    nawet jeśli zbierze się większa liczba chętnych? w razie czego, jestem trzeci z Bydgoszczy.

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Powiedział mi, że nie a szans, bo ksiądz prowadzący to szkolenie obecnie jeździ z biskupem na wizytacje i nie ma czasu. Jak się skończą wizytacje, to zrobią kurs - czyli około listopada.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Jak sie na samym wejsciu pojdzie do ksiedza prowadzaego msze to nie bedzie potrzebne zadne zezwolenie. Najzwazniejsze zeby pokazac plebanowi ze jest panem i wladca, w koncu to jego teren.
    A cale to zamieszanie wynika z kasy ktorej chce sie nachlapac kosciol.

Coś już napisał

Domyślnie

Witam,
    czy ktos, kto byl na kursie dla fotografow w Krakowie moze mi lopatologicznie wytlumaczyc gdzie sie ten kurs odbywa - wiem, ze ul Sw. Marka 10 sala "Kordelianum". Nic mi to nie mowi bo kompletnie nie znam Krakowa - zwlaszcza sala "Kordelianum"? Czy ten kurs jest w jakims kosciele czy ta sala to cos innego?
    I druga sprawa - czy ten kurs rzeczywiscie trwal 2 dni po 3 godz???
    Dziekuje za informacje,
    Pozdrawiam,
    D.C.

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Jak sie na samym wejsciu pojdzie do ksiedza prowadzaego msze to nie bedzie potrzebne zadne zezwolenie.
    (...)
    A cale to zamieszanie wynika z kasy ktorej chce sie nachlapac kosciol.
    Czasami bez "papierka" nic nie wskórasz - szczególnie na większych uroczystościach.
    A co do zarzucanej przez Ciebie pazerności: gdyby tylko o to chodziło, to lepiej by wyszli na każdorazowej opłacie za focenie, np. 20 zł. Z ekonomicznego puktu widzenia opłata jednorazowa (tym bardziej że często jest to ofiara na np. dom samotnej matki itp.) nie jest opłacalna.
    Uważam, że głównym założeniem kursu ma być wyeliminowanie niewłaściwego zachowania w kościele i poszanowanie uczuć innych (wszak nie każdy musi być katolikiem i znać obrządek). Co nie jest, niestety, jednoznaczne z właściwym zachowaniem osób po takich kursach.
    Ja chętnie odbyłbym taki kurs dla innych wyznań i religii (np. judaizm, prawosławie, islam). Lepiej poznać zagadnienie, niż kogoś - nawet nieświadomie - urazić.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jako, że zależy mi na tym kursie, a jak widzę w bydgoszczy dopiero pod koniec roku będzie - podpowie ktoś może, gdzie w 'okolicach' we względnie krótkim czasie taki kurs będzie organizowany?

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam wszystkich po długiej przerwie
    I od razu sorki jeśli już było wcześniej ale naprawdę mam bardzo mało czasu żeby wszystko przeczytać
    Chodzi mi o taki kurs w Trójmieście
    Wie ktoś coś na ten temat? Kiedy najbliższy...itd.

Jutro robię pierwszy ślub w Gdyni (tylko kościół bo para młoda nie robi wesela) i stwierdziłem że poczytam sobie coś niecoś, a tu mnie zbiliście z tropu że trzeba mieć świstek!!

Please help
    Pozdrawiam

[EDIT]
    Znalazłem!
    Tylko potrzebuję chętnych.
    Odbywa się w parafii św. Maksymiliana Kolbe w Gdynia na Witominie (koszt ok.150 PLN)
    Rozmawiałem ze znajomym księdzem z tej parafii i mówi że jak będą ludzie to się zrobi lipiec/sierpień
    Więcej szczegółów podam później jak nie będę w pracy i będę mógł zadzwonić na spokojnie
    Jak ktoś ma ochotę to dajcie znać i będę działał
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mxdanish ; 30-06-2007 o 10:16
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    Znalazłem!
    Tylko potrzebuję chętnych.
    Odbywa się w parafii św. Maksymiliana Kolbe w Gdynia na Witominie (koszt ok.150 PLN)
    Rozmawiałem ze znajomym księdzem z tej parafii i mówi że jak będą ludzie to się zrobi lipiec/sierpień
    Jak ktoś ma ochotę to dajcie znać i będę działał
    witam,

choć jestem z bydgoszczy, to o ile kurs zamknąłby się w jednym dniu, to bym się pisał
    czekam na więcej szczegółów

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztygar Zobacz posta
    witam,

choć jestem z bydgoszczy, to o ile kurs zamknąłby się w jednym dniu, to bym się pisał
    czekam na więcej szczegółów
    Szczerze wątpię
    Jeśli się nie mylę to są trzy spotkania po ok. 1,5-3 h
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    Szczerze wątpię
    Jeśli się nie mylę to są trzy spotkania po ok. 1,5-3 h
    wiem, że w Pelplinie kurs udało się zaliczyć w jeden dzień. może i w Gdańsku ksiądz da się namówić?

Strona 19 z 224 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów